Família UMBELLIFERAE
Gènere Apium

 

Nom: Apium bermejoi L. Llorens

 


Imatge al camp I / Imatge al camp II
Nom comú en Català : Api d'en Bermejo
Nom comú en Castellà: -
Distribució per illes: Me
Hàbitat: Torrentó de la costa nord menorquina
Endèmica: Si. Present al Catàleg Nacional d'Espècies Vegetals Amenaçades i llistat als annexos del Conveni de Berna i Directiva d'Hàbitats
Categoria IUCN: CR
Forma vital: Hemicriptòfit
Característiques per reconeixer-la: Segurament aquesta és la planta més amenaçada d'extinció de les Illes Balears. Només la coneixem d'una localitat a una zona costanera del Nord-est de Menorca, dividida en dues petites poblacions de menys de cinquanta individus. És una planta herbàcia molt petita, tota la superfície que arriba a cobrir a la natura no arriba a un metre quadrat. És una herba que creix aferrada a la terra, creix amb estolons de tal manera que forma petites catifes de fulles que cobreixen la terra. Les fulles són dividides amb folíols lluents. Forma unes inflorescències, umbel·les, molt petites, amb més o menys deu flors blanques que són realment males de veure si no se les coneix. Floreix al mes de maig i juny, fins el mes de juliol.
Noms Populars

Laboratori de Botànica, Dept. de Biologia, Universitat de les Illes Balears. 07122 Palma de Mallorca. (Spain). ............... Amb el suport de: