Família ULMACEAE
Explicació fitxa
Gènere Celtis  
Nom: Celtis australis L.
Nom comú en Català: Lledoner
Nom comú en Castellà: Almez. Latonero. Lodón
Origen: Sud d´Europa, Oest d´Àsia i Nord d´Àfrica
Època de floració: Abril-Maig
Situació al campus Universitari: Espècie molt abundant, freqüent al Jardí de Son Lledó, aparcament de l'edifici Arxiduc Lluís Salvador i plantat en alineació a diversos carrers del Campus.
Descripció: Arbre caducifoli que pot arribar als 25 m. d´alçada amb escorça quasi llisa de color gris plom-blanquinós. Les fulles són simples amb disposició alterna, de limbe oval-lanceolat una mica asimètric, acuminades, de pecíol llarg i amb el marge finament aserrat. L´anvers de la fulla és de color verd obscur amb pels al tacte que li confereixen certa aperesa amb tres nervis més patents que la resta i de revers més clar i pubescent. El fruit és rodó i llis del tamany d´un pèsol, al principi de color verd i finalment quasi negre, és una drupa comestible amb molt d´os i poca carn.
Observacions: És un arbre ornamental, ideal per a alineacions i emprat per a donar ombra, que pot viure fins a 5 ó 6 segles.
Arbres Campus
Mapa Campus

Laboratori de Botànica, Dept. de Biologia, Universitat de les Illes Balears. 07122 Palma de Mallorca. (Spain). ............... Amb el suport de: