Família CRUCIFERAE
Gènere Coronopus

 

Nom: Coronopus didymus (L.) Sm.


Fruit / Imatge al camp
Nom comú en Català : Cervina menuda
Nom comú en Castellà: Mastuerzo de Indias
Distribució per illes: Ma Me Ei Fo
Hàbitat: Camps ruderals nitrificats. Vores de camins
Endèmica: No
Categoria IUCN: NT
Forma vital: Hemicriptòfit
Característiques per reconeixer-la: Herba pròpia de llocs calcigats, sovint la trobarem entre les rajoles del carrers o a llocs on hi ha bestiar. Viu sempre amb les fulles i branques aplicades al terra. Té les fulles dividides en lòbuls irregulars. Les flors són molt petites, sovint sense pètals o de menys de 0,5 mm, s'agrupen en raïms. Els fruits són ben característics perquè estan formats per dues peces simètriques més o menys llises. És molt semblant a Coronopus squamatus, que viu als mateixos indrets, es reconeix perquè aquesta espècie té pètals ben desarrollats, de fins a 2 mm. i el fruit molt rugós. C. didymus és una planta introduïda d'Amèrica del Sud. Floreix al final de l'hivern i primavera.
Noms Populars

Laboratori de Botànica, Dept. de Biologia, Universitat de les Illes Balears. 07122 Palma de Mallorca. (Spain). ............... Amb el suport de: