Família ONAGRACEAE
Gènere Epilobium

 

Nom: Epilobium hirsutum L.

Imatge al camp / Flor / Detall Flor
Nom comú en Català : Epilobi. Mata jaia. Niella de rec
Nom comú en Castellà: Adelfilla pelosa. Clavelillos de San Antonio. Hierba de san Antonio. Laurel de San Antonio. Rosadelfilla
Distribució per illes: Ma Me
Hàbitat: Vores de torrents i llocs humits
Endèmica: No
Categoria IUCN: NT
Forma vital: Hemicriptòfit
Característiques per reconeixer-la: Al costat de llocs humits però sense entrar a dins de l'aigua, podem trobar a aquesta herba relativament gran, dons pot fer més d'un metre d'alçada, caracteritzada per estar coberta per una suau pilositat, tenir les fulles oposades i amples, i per les seves flors amb pètals de més d'un centímetre de llarg, de color rosa intens amb un estigma profundament lobulat. Com totes les espècies del gènere, forma una càpsula allargada d'on surten les llavors provistes d'uns llargs pèls sedosos que els hi permet de dispersar-se pel vent. Les altres espècies del gènere a les Balears tenen flors més petites (menys d'un centímetre). Com moltes plantes de les zones humides floreix al final de la primavera i a l'estiu.
Noms Populars

Laboratori de Botànica, Dept. de Biologia, Universitat de les Illes Balears. 07122 Palma de Mallorca. (Spain). ............... Amb el suport de: