Magnolia grandiflora L.

Família MAGNOLIACEAE
Explicació fitxa
Gènere Magnolia  
Nom: Magnolia grandiflora L.
Nom comú en Català: Magnòlia
Nom comú en Castellà: Magnolia. Magnolio
Origen: Estats Units
Època de floració: Maig-Juny
Situació al campus Universitari: Poc freqüent, però es poden observar exemplars al Claustre de l'edifici Ramón Llull, Jardí de Son Lledó i al jardí ocultat per xipressos entre els edificis Guiem Colom Casasnovas i Mateu Orfila, etc.
Descripció: Arbre perennifoli que pot sobrepassar els 30 m. d´alçada, amb copa molt densa i arrodonida o cònica. Escorça grisàcea o lleugerament marró, escamosa. Branques joves de color ataronjat cobertes de densa pubescència de color ferrós. Fulles grosses, de 15-25 cm. de longitud i 6-9 cm. d´amplada, peciolades, coriàcies, el·líptiques o ovals de contorn llis o ondulat, amb l´anvers de color verd brillant i el revers mate, amb un nervi central molt marcat. Flors vistoses de 20-25 cm. de diàmetre, molt aromàtiques. Pètals carnosos, ovals, de color blanc cremós. Fruits erectes, ovoides o ovals, amb aspecte de pinya de color marró. Mesuren 5-7.5 cm. de longitud, quan s´obrin els folículs deixen sortir les llavors, que són de color vermell.
Observacions: La seva escorça té propietats medicinals. És un dels arbres més apreciats a jardineria, per la seva elegància i per les seves vistoses i oloroses flors.
Arbres Campus
Mapa Campus

Laboratori de Botànica, Dep. de Biologia, Universitat de les Illes Balears. 07071 Palma de Mallorca. (Spain)