Família CHENOPODIACEAE
Gènere Salicornia

 

Nom: Salicornia ramosissima J. Woods = (Salicornia europaea Auct.)

Detall Inflorescències / Imatge al camp
Nom comú en Català : Salicornia. Salicorn. Herba salada. Pollet. Cirialera herbàcia
Nom comú en Castellà: Alacranera. Hierba de cristal. Hierba salada. Polluelo. Polluelo ramosos. Pollo. Salicor pollo. Hierba del jabón. Alacranera de las marismas. Lechuguinas
Distribució per illes: Ma Me Ei
Hàbitat: Salines i saladars
Endèmica: No
Categoria IUCN: NT
Forma vital: Teròfit
Característiques per reconeixer-la: Herba dels sòls salins de cicle anual. Les branques estan articulades en nusos i entrenusos, són carnoses i de color verd, menys al final del seu cicle quan es torna vermellosa, les fulles estan reduïdes a petites escames. Les flors són molt poc aparents, estan agrupades en grups de tres als nusos de la part superior de les branques. Forma veritables gespes, generalment als marges del torrents quan arriben al mar o a les vores dels salobrars a llocs esporàdicament inundats per aigües salades. Es diferencia d'altres gèneres semblants (Arthrocnemum, Sarcocornia) pel fet de ser anual i per tant sense soca llenyosa: és fàcil d'arrabassar d'en terra. Floreix a la tardor.
Noms Populars

Laboratori de Botànica, Dept. de Biologia, Universitat de les Illes Balears. 07122 Palma de Mallorca. (Spain). ............... Amb el suport de: