Trachycarpus fortunei (Hook.) H. Wendl.

Família PALMAE
Explicació fitxa
Gènere Trachycarpus  
Nom: Trachycarpus fortunei (Hook.) H. Wendl.
Nom comú en Català: Palmera excelsa
Nom comú en Castellà: Palmito elevado. Palmera china de abanico. Palmera de molino de viento.
Origen: Centre i Est de Xina.
Època de floració:-
Situació al campus Universitari: Únic exemplar es troba situat a un lateral de l'edifici Mateu Orfila, en front del pinar plantat a l'entrada principal del Campus.
Descripció: Palmera de fulles palmejades bastant curtes i tronc de fins a 10-12 m. d´alçada, molt fi i esvelt i recobert total o parcialment per les vaines de les fulles ja caigudes.
Fulles palmades amb el limbe arrodonit d´uns 60-90 cm. d´ample i de 40-60 cm. de llarg amb pecíols que poden mesurar de mig fins a un metre, amb el marges finament serrats, en lloc d´espinosos com el Chamaerops humilis. Els pecíols tenen aproximadament la mateixa longitud que el limbe o un poc més, mentre que els de Chamaerops arriben a ser fins a tres vegades més llargs que el limbe. Les fulles tenen un color verd obscur per l´anvers i verd grisós al revers. Cada una està composta per entre 30 i 50 segments, rígids i separats per grans talls que penetren fins a la meitat del limbe. Les flors són de color groc, aromàtiques i fruits en forma de ronyó i de coloració blavosa-negre quan són madurs.
Observacions: És una palmera molt resistent al fred i a la neu., encara que també pot resistir fins a 43º C.
Arbres Campus
Mapa Campus

Laboratori de Botànica, Dep. de Biologia, Universitat de les Illes Balears. 07071 Palma de Mallorca. (Spain)