Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

presentació

El grup Literatura contemporània: estudis teòrics i comparatius (LiCETC) neix amb l’objectiu d’estudiar textos literaris des d’una perspectiva teòrica i comparatista. Parteix de l’estudi del sistema literari català, però s’interessa també pels contactes interliteraris, per la interculturalitat i per la traducció. L’equip de recerca és integrat per investigadors de les àrees de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada, Literatura Catalana, Filologia Gallega i Portuguesa i Filologia Francesa. La seva tasca es porta a terme principalment des del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de les Illes Balears.

 

Entre les línies d’interès de LiCETC cal comptar la producció literària experimental. El grup ha participat en l’organització del seminari Poètiques de ruptura: teoria i pràctica del textualisme i del congrés Transformacions: literatura i canvi sociocultural dels anys setanta ençà, vinculats al projecte d’investigació Discursos d’experimentació en la literatura catalana (MEC, HUM2006-06108). Actualment, el grup participa activament en el projecte d'investigació La poesia experimental catalana del període 1970-1990: discursos, representacions, recepció, infraestructures de difusió i marc sociocultural (MEC, FFI2009-07086).

 

Una altra línia de recerca és la difusió de les últimes tendències en teoria de la literatura i literatura comparada. L’organització dels cicles de conferències Literatura comparada. Teories i aplicacions (curs 2006-2007) i Literatura comparada. Orientacions i noves perspectives (curs 2005-2006) constitueix un precedent significatiu de l’activitat del grup. Actualment, alguns membres de LiCETC s’integren en el projecte Banc de recursos multimèdia per a l’estudi de la literatura del Programa de Millora de la Qualitat Docent de la Generalitat de Catalunya, dirigit per la Dra. Laura Borràs Castanyer.

darreres activitats

 

Informació

Contactau

©2007 Literatura contemporània: estudis teòrics i comparatius. Pàgines creades per Josep Antoni Reynés