WEB del programa educatiu de l'EXPEDICIÓ de l'IMEDEA a la

Els expedicionaris a l'Antàrtida

Sota aquest títol hi trobareu les fotos dels participants a l'expedició i unes línies de presentació que ha escrit cada un d'ells
Anterior
Següent


Cristóbal Galbán

Hola a tots, el meu nom és Cristóbal Galbán Malagón. Vaig estudiar Biologia Ambiental a la Universitat de Santiago de Compostela. Estic matriculat en el programa de doctorat de Medi Ambient i Recursos Naturals d’aquesta universitat. Actualment, estic a l'Institut d'Investigacions Químiques i Ambientals de Barcelona (IIQAB-CSIC) amb una beca predoctoral. En aquest institut acabo d’iniciar la meva tesis doctoral en el Departament de Química Ambiental, sota la direcció del Dr. Jordi Dachs que me va donar l'oportunitat d’esdevenir un llop de mar ARRRRRRRGj.

Aquesta serà la meva segona campanya en el BIO Hespérides. La primera va tenir lloc en aigües de l’oceà glacial Àrtic. Estic ansiós i amb moltes ganes de participar en aquesta campanya que m’ha de portar a l’altre punta del món. El meu objectiu en aquesta campanya serà l’estudi, si el temps ho permet, del bescanvi de contaminants orgànics persistents (COPs) entre la atmosfera i la capa superficial de l’oceà.

Els resultats de les mesures en aquesta campanya són molt importants ja que em permetran comparar aquest sistema Antàrtic amb els resultats obtinguts en l’Àrtic. La mesura i estudi dels COPs ens dóna informació de quina és la influència antropogènica sobre aquests ecosistemes doncs aquests contaminants són en la seva majoria fruït de les activitats humanes i en comptades ocasions d’origen natural.



Hola a todos, mi nombre es Cristóbal Galbán Malagón. Estudié Biología Ambiental en la Universidad de Santiago de Compostela. Estoy matriculado del Programa de Doctorado de Medio Ambiente y Recursos Naturales de esta Universidad. Actualmente, estoy en Instituto de Investigaciones Químicas y Ambientales de Barcelona (IIQAB), con una beca predoctoral. En este Instituto acabo de empezar mi tesis doctoral en el departamento de Química Ambiental, bajo la dirección del Dr. Jordi Dachs, que me dio la oportunidad de convertirme en un lobo de mar ARRRRRRRRG¡.

Esta será mi segunda campaña a bordo del BIO Hespérides, la primera la lleve a cabo en aguas del Océano Glaciar Ártico. Estoy ansioso y con muchas ganas de participar en esta campaña que me va a llevar a la otra punta del mundo. Mi objetivo en esta campaña será el estudio, si el tiempo lo permite, del intercambio de los Contaminantes Orgánicos Persistentes (COPs) entre la atmósfera y la capa superficial del Océano.

Los resultados de mis mediciones en esta campaña son muy importantes pues me van a permitir comparar este sistema antártico con los resultados obtenidos en el ártico. La medida y estudio de los COPs nos aporta información de cual es la influencia del hombre sobre estos ecosistemas pues estos contaminantes son en su mayoría fruto de actividades humanas y en contadas ocasiones son de origen natural.



Boas a todos o meu nome é Cristóbal Galbán Malagón, Estudiei Bioloxía Ambiental na Universidade de Santiago de Compostela. Estou matriculado no programa de Doutoramento de Medio Ambiente i Recursos Naturais nesta Universidade. Neste momento, estou no Instituto de Investigacións Químicas e Ambientais de Barcelona (IIQAB), cunha beca predoutoral. Neste Instituto acabo de escomeza-la miña Tese de Doutoramento no grupo de Prediccion Ambiental, baixo a dirección do Dr Jordi Dachs, que me brindou a oportunidade de convertirme nun lobo de mar ARRRRRRRG¡

Esta será a miña segunda campaña a bordo do BIO Hespérides, a primeira desenvolveuse no Océano Glaciar Ártico. Estou ansioso e debecendo por participar nesta campaña que me vai levar a outra punta do mundo. A meu obxectio nesta campaña vai ser o estudo, se o tempo mo permite, do intercambio dos Contaminates Orgánicos Persistentes (COPs) entre a atmósfera e a capa máis superficial do Océano.

Os resultados das miñas medicións nesta campaña sonche moi importantes pois van permitir comparar este sistema antártico cos resultados que obtiven no ártico este verán. A medida e estudo dos COPs aportaranos información de cal é a influencia do home sobre estes ecosistemas. Xa que logo, estos contaminantes son na súa mayoría froito de actividades humanas e rara vez son de orixe natural

Espero que atopedes interesante o meu traballo. E como din na miña terra:

-Deica ló rapás!

>