Programa HERMES - Informació general

Vols estudiar en una universitat de Líban, Jordània, Síria o Palestina? Ho pots fer en el marc del programa HERMES.

La Xarxa HERMES és un consorci format per 11 universitats de Líban, Jordània, Síria i Palestina i 9 universitats europees, que gaudeixen del finançament de la Comissió Europea dins un projecte ERASMUS Mundus Acció 2, per establir un programa d'intercanvi d'estudiants entre elles.

A través d'aquest programa pots anar a estudiar a les universitats de Saint-Joseph de Beirut (Líban), Saint-Esprit de Kaslik (Líban), Balamand (Líban), Philadelphia (Jordània), Universitat de Tecnologia Princesa Sumaya (Jordània), Jordana (Jordània), Yarmouk (Jordània), Nacional An-Najah (Palestina), Islàmica de Gaza (Palestina), Birzeit (Palestina), Àrab Internacional (Síria), sense pagar matrícula allà i rebent una beca mensual de 1.000 euros per a estudis de grau i màster oficial, i 1.500 euros per a doctorat, a més d'altres ajuts que pots consultar al Servei de Relacions Internacionals.

El període de l'intercanvi s'haurà d'ajustar al calendari acadèmic de la universitat de destinació, que pot ser diferent del de la UIB.

El programa HERMES llança diverses convocatòries anuals, les quals pots consultar a la pàgina web oficial de programa.

Requisits per sol·licitar una plaça

  • Estar matriculat a la UIB durant el curs en què es presenta la sol·licitud i també durant el curs en què es fa l'intercanvi en els estudis de grau, màster oficial o doctorat.
  • Justificar el nivell d'idioma que exigeix la universitat de destinació que es sol·licita, si escau.

Què has de fer per sol·licitar una plaça

1r. Informar-te i decidir a quina universitat vols anar, d'acord amb la llista publicada a la pàgina web del programa HERMES i tenint en compte els estudis que realitzes. En aquesta pàgina trobaràs també quins estudis es fan a cada universitat i l’idioma en què s’imparteixen les classes.

2n. Emplenar la sol·licitud en línia, que està disponible a la pàgina web del programa HERMES, i lliurar la documentació requerida en els termes i condicions que es determinin a la pàgina web del programa. És molt important que completis el dossier amb tots els documents requerits perquè la teva candidatura sigui elegible.

3er. Per als estudis de grau o màster, és necessari presentar un programa d’estudis provisional. El teu coordinador de mobilitat, el responsable HERMES de la UIB i el de la universitat d’acollida et poden ajudar i orientar per a la redacció d’aquest document.

Si necessites ajuda o qualsevol informació no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres o passar pel Servei de Relacions Internacionals.

Procediment de selecció

Una comissió avalua i selecciona les sol·licituds presentades pels estudiants, d'acord amb els criteris establerts a la pàgina web del programa HERMES.

La llista de les sol·licituds seleccionades es publica a la pàgina web oficial de programa. Aquesta llista serà definitiva quan es rebi l'acceptació de la universitat de destinació corresponent.

Un cop seleccionat/ada has de...

  • acceptar la plaça concedida, o renunciar-hi, per escrit.
  • cercar allotjament al país de destinació a través de la universitat de destinació
  • sol·licitar el teu visat a l'ambaixada o el consolat del país de destinació a Espanya.
Per a més informació:
hermes@uib.es