Botar al contingut
 
Dr. Jaume Jesús Carot Giner
Catedràtic d'universitat
Física Teòrica

Dr. Jaume Jesús Carot Giner

Currículum

Currículum breu

Jaume Carot (Tortosa, desembre 1960), és llicenciat en Física per la Universitat de Barcelona (juliol 1982) i doctor en Física per la de les Illes Balears (gener de 1987). Honorary Research Fellow a la University of Aberdeen (Regne Unit), on va realitzar una estada postdoctoral de dos anys (1987-1989) al Dept. of Mathematics, finançada a través d'una Fleming Scholarship (British Council). Ha realitzat diverses estades de recerca al Regne Unit, Canadà, Alemanya i Portugal. Professor contractat a la Universidade da Madeira (Portugal) durant un semestre a 1993. Ha dirigit dues tesis doctorals i diverses tesis de llicenciatura i treballs de fi de màster. Actualment és Catedràtic d'Universitat de l'àrea de coneixement de Física Teòrica a la UIB.

Coautor, juntament amb el prof. Jesús Ibáñez (Univ. del País Basc), del llibre 'Mecànica Teòrica' ​​(Ed. Reverte 2010, ISBN: 978-84-291-4359-1).

La seva recerca s'ha desenvolupat en l'àmbit de la teoria de la Relativitat General, en la qual ha seguit diverses línies d'investigació, que inclouen: Desenvolupaments matemàtics, propis de la geometria diferencial, (i en particular l'estudi de solucions exactes de les equacions d'Einstein); Magnetohidrodinàmica relativista; Solucions amb matèria fosca; Teoria relativista de l'elasticitat (amb aplicació a models d'escorça d'estrelles de neutrons) i Radiació gravitatòria des del punt de vista de les seves fonts i el seu procés d'emissió.

Autor de més de cinquanta articles en revistes internacionals indexades i d'un nombre semblant de capítols de llibre i altres publicacions científiques. Ha participat en més de 20 projectes d'investigació competitius, essent-ne l'IP d'algun d'ells. Actua com a referee de diverses publicacions internacionals i ha estat avaluador de la recerca per a agències de gestió de la investigació. Ha exercit diverses tasques de gestió acadèmica: director del màster en Física i del programa de doctorat (amb menció de qualitat) en Física, tots dos per la UIB; secretari i subdirector del centre d'estudis de postgrau; i vicerector de professorat i postgrau a la UIB. Des de 2013 ocupa el vicerectorat de recerca i postgrau a la UIB. El 2016 fou elegit membre del comitè executiu de la comissió sectorial d'I+D+i de la CRUE i el 2017 fou nomentat membre del Grup d'experts en RIS3 de la EUA, i membre del comitè de seguiment de l'estratègia RIS3 a Balears.

Docència

Assignatures on imparteix docència. Any acadèmic 2017-18

Assignatures on el professor imparteix docència
Assignatura Pla/campus on la imparteix
11268 - Relativitat i Geometria

Docència d'anys anteriors

Assignatura Estudi on la va impartir
10096 - Introducció a l'Astrofísica i a la Cosmologia
11268 - Relativitat i Geometria
Google+ UIB