Botar al contingut
 

Dr. Damià Gomis Bosch

personal.uib.cat/damia.gomis
Dr. Damià Gomis Bosch
Catedràtic d'universitat
Física de la Terra

Dr. Damià Gomis Bosch

personal.uib.cat/damia.gomis

Currículum

Currículum breu

Damià Gomis es va llicenciar en Física per la Universitat de las Illes Balears (UIB) el 1986, amb premi extraordinari de final de llicenciatura, i es va doctorar en Física per la mateixa universitat el 1990, aconseguint també el premi extraordinari de doctorat. Després d'una estada posdoctoral a la Universitat de Reading (Anglaterra), el 1993 va guanyar una plaça de Professor Titular d'Universitat del Departament de Física de la UIB, i el 1998 va entrar a formar part del refundat IMEDEA (Institut Mediterrani d'Estudis Avançats, centre mixt entre la UIB i el CSIC). És catedràtic d'universitat de l'àrea de Física de la Terra des de 2011.

Al llarg de la seva trajectòria investigadora ha treballat en l'anàlisi espacial objectiva de dades oceanogràfiques i en la diagnosi de processos físics, en particular pel que fa a la interacció entre física i biologia. Durant la darrera dècada la seva tasca investigadora s'ha centrat en dues línies. La primera es la dinàmica marina de l'oceà antàrtic. La més important i la que centra els seus esforços actuals són els escenaris climàtics marins per al segle XXI, especialment pel que fa referència a nivell del mar. Dintre d'aquesta línia els primers estudis es van centrar en explicar el perquè de la variabilitat del nivell del mar observada a la Mediterrània durant les darreres dècades. Després es va passar ja a projectar com serà el nivell del mar i altres variables relacionades (temperatura, salinitat i onatge) al llarg del segle XXI sota distints escenaris de canvi climàtic. A dia d'avui segueix treballant en la base física del canvi climàtic i en els seus impactes, tan des d'una perspectiva essencialment física, en l'àmbit del grup de recerca de Nivell del Mar i Clima (http://marine-climate.uib.es/) com des d'una perspectiva multidisciplinar, en l'àmbit del Laboratori Interdisciplinar sobre Canvi Climàtic de la UIB (http://lincc.uib.eu/).

La investigació descrita s'ha fet en el marc d'una quinzena de projectes nacionals (Investigador Principal a 6 d'ells), una trentena d'accions especials (IP de 15) i 10 projectes europeus (IP d'un d'ells i de 2 subcontractes), a més de contractes amb agències nacionals i internacionals. El fruit d'aquesta tasca investigadora han estat unes 85 publicacions internacionals entre artícles i capítuls de llibre, i una vintena de nacionals. També ha presentat unes 275 ponències a congressos.

En l'àmbit docent Damià Gomis duu 25 anys impartint assignaturas de grau i de posgrau i ha dirigit 6 tesis doctorals. Actualment es el Director de la Comissió Acadèmica del Programa de Doctorat de Física de la Universitat de les Illes Balears.

Finalmente, en l'àmbit de la representació Damià Gomis és membre de distints comités nacionals i internacionals com Future Earth o MedCLIVAR. Pel que fa a activitats de gestió en I+D, el més rellevant ha estat la seva participació a comissions d'avaluació de projectes tan a Espanya como a altres països, i també per a a la Comissió Europea.

Indicadors generals de qualitat:
- Quinquennis de docència: 6 (darrer tram concedit: 2012-16).
- Sexennis d'investigació: 5 (darrer tram concedit: 2011-16).
- Cites totals: 1586
- Mitjana de cites/any durant els darrers 5 anys (2013-2017): 139 (Scopus)
- Publicacions en el primer quartil (Q1): 62
- Índex H: 25 (Scopus)

Docència

Horari de tutories

Hores de tutoria del professor
Data d'inici Data de fi Dia Hora d'inici Hora de fi Lloc
10/09/2018 31/07/2019 dilluns 12.00 14.00 F.323/Edifici Mateu Orfila (3r pis)

Assignatures on imparteix docència. Any acadèmic 2017-18

Assignatures on el professor imparteix docència
Assignatura Pla/campus on la imparteix
21400 - Física I

Assignatures on imparteix docència. Any acadèmic 2018-19

Assignatures on el professor imparteix docència
Assignatura Pla/campus on la imparteix
21001 - Física General I
21054 - Oceanografia Física

Docència d'anys anteriors

Assignatura Estudi on la va impartir
11278 - Anàlisi Espacial i Assimilació de Dades
  • Màster Universitari de Física Avançada i Matemàtica Aplicada 2015-16, 2016-17
21001 - Física General I
21011 - Mecànica Clàssica
21054 - Oceanografia Física
21400 - Física I

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Nivell de la mar i Clima Investigador principal

Especialitats

Google+ UIB