Botar al contingut
Escolta

Dr. Víctor Homar Santaner

Dr. Víctor Homar Santaner
Catedràtic d'universitat
Física de la Terra
  • Despatx F329tercer pisMateu Orfila i Rotger (Física)
  • Despatx. Vr. de Política Científica i Investigacióprimer pisSon Lledó

Currículum

Currículum breu

El Dr. Víctor Homar Santaner és Catedràtic d'Universitat del Grup de Meteorologia del Departament de Física de la Universitat de les Illes Balears (UIB). Després de presentar la tesina de llicenciatura i aconseguir el títol amb grau (1997), va ser guardonat amb una beca predoctoral del Ministeri d'Educació conduent al títol de doctorat (2001) sota la direcció del Dr. Climent Ramis. La seva tesi investiga la simulació numèrica de fenòmens meteorològics severs a la Mediterrània Occidental utilitzant la tècnica de separació de factors i inversió de Vorticitat Potencial. El 2002 es va traslladar a Norman, OK (USA), després d'obtenir una beca postdoctoral de la National Science Foundation al National Severe Storms Laboratory de la National Oceanic and Atmospheric Administration, sota la supervisió del Dr. David Stensrud.

L'experiència investigadora del Prof. Homar abasta l'anàlisi física, la predicció i la caracterització climàtica del temps d'alt impacte i sever, centrant-se especialment a la regió Mediterrània. La seva principal línia d'investigació és la predictibilitat del temps sever, incloent la generació i verificació de sistemes de predicció d'alta resolució basats en conjunts, així com l'anàlisi de sensibilitats numèriques de predicció. Compta també amb experiència en l'anàlisi físic dels processos que intervenen en la generació de precipitacions intenses i inundacions sobtades. El Prof. Homar ha estudiat també el clima regional mediterrani i els efectes del canvi climàtic sobre diferents agents socioeconòmics i ambientals, com el sector turístic, els ecosistemes naturals o la població exposada als impactes de les onades de calor.

Ha participat en nombrosos projectes de recerca nacionals i internacionals i n'ha coordinat diversos d'ells, amb un total de fons recaptats que supera els 750 k€. Quant a la producció científica, és autor de més de 65 articles en revistes internacionals peer-reviewed (com Tellus A, Quart. JR meteorol. Soc.,. Wea. Forecasting, Int. J. climatol., Climate Dyn., Climatic Change, Mons Wea. Rev., Atmos. Res., Geophys. Res. Letters o Bull. Amer. Meteorol. Soc.); més de 20 capítols de llibres o documents tècnics i per sobre de 100 contribucions a conferències i reunions científiques internacionals. Ha dirigit dues tesis doctoral i actualment està dirigint dos doctorands a la UIB. Va ser membre del Comitè Executiu de l'European Severe Storms Laboratory (2009-2012) i ​​actualment és Editor Associat de Atmospheric Research i membre de l'International Science Steering Committee de HyMeX.

Encara més important que la seva experiència personal i condició d'expert, Víctor és una persona oberta i entusiasta que gaudeix de la investigació i el debat de les idees científiques amb col·legues, perseguint la racionalitat com a modus vivendi.

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb el professor per a fer una tutoria

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
11274 - Circulacions de Mesoescala
  • Màster Universitari de Física Avançada i Matemàtica Aplicada2019-20
  • Màster Universitari en Física Avançada i Matemàtica Aplicada2020-21, 2021-22, 2022-23
11275 - Predictibilitat
11277 - Ones i Inestabilitat en Fluids Geofísics
  • Màster Universitari de Física Avançada i Matemàtica Aplicada2018-19, 2019-20
  • Màster Universitari en Física Avançada i Matemàtica Aplicada2020-21
21024 - Física Computacional
21400 - Física I
21752 - Fonaments de Física
  • Doble titulació: grau de Matemàtiques i grau d'Enginyeria Telemàtica (2018)2018-19
  • Grau d'Enginyeria Telemàtica2018-19
  • Grau de Matemàtiques2018-19

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Meteorologia Membre
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB