Botar al contingut
 
Dr. Marc Andreu Morell Tipper
Capítol 6 ( CAIB -> Contractat postdoctoral )

Dr. Marc Andreu Morell Tipper

Currículum

Currículum breu

Marc Morell és investigador postdoctoral (Programa Margalida Comas 2017-2019 de la Direcció General de Recerca del Govern Balear) al Departament de Geografia de la Universitat de les Illes Balears (UIB). Actualment, i com a part del seu projecte més general per copsar el caràcter de classe de la producció de l'espai en la societat de mercat, en Marc investiga la relació entre la gentrificació i el lloguer turístic en habitatges residencials.

Doctor en Estudis Avançats en Antropologia Social per la Universitat de Barcelona (UB), en Marc obtingué el Diploma d'Estudis Avançats en Antropologia i el Màster Universitari en Cognició i Evolució Humana a la UIB, i el Master of Arts en Política Internacional Turística per la University of North London. En Marc també és Llicenciat en Antropologia Social i Cultural i Llicenciat en Història per la UB. Ha exercit d'investigador FPI i de professor associat a la UIB on actualment és membre del Grup d'Investigació Territori i Sostenibilitat i membre col·laborador del grup de recerca PRAXIS.

En Marc també és membre col·laborador del Grup de Recerca sobre Exclusió i Control Socials de la UB, així com de l'Observatori d'Antropologia del Conflicte Urbà, del col·lectiu Turismegrafies, del grup de treball de Perifèries Urbanes de l'Institut Català d'Antropologia, membre de la Xarxa Mediterranista de la European Association of Social Anthropologists, i de la Commission on Urban Anthropology i la Commission on Global Transformations and Marxian Anthropology de la International Union of Anthropological and Ethnological Sciences. Actualment també exerceix de secretari de l'Institut d'Antropologia de les Illes Balears.

Ha dut a terme treball de camp a Mallorca, a Catalunya i a Malta en temes tan diversos com ara: treball agrícola i migracions; història oral, conflicte i memòria històrica; turisme cultural i patrimoni intangible; i urbanització i moviments socials. En Marc pren interès en el repte teòric i metodològic que representa combinar la tasca etnogràfica amb la teoria social, tot fitant la ullada en els processos de mercantilització turística, les lluites col·lectives per l'espai urbà i en com aquestes dinàmiques contribueixen a l'actual formació de classe.

Actualment, en Marc dóna classes en Geografia Rural. D'altres cursos impartits en el passat són: Geografies de la Globalització, Antropologia Urbana i Antropologia Social.

De les seves publicacions més recents hi destaquen: «The class gap in gentrification», «Turisme per despossessió», The Making of Heritage (coeditat amb C del Mármol i J Chalcraft); «When space draws the line on class»; «El trabajo de la gentrificación»; «De l'espai no te'n refies mai»; i «Working class heritage without the working class».

Per a més informació visiteu: uib-es.academia.edu/MarcMorell

Docència

Horari de tutories

Hores de tutoria del professor
Data d'inici Data de fi Dia Hora d'inici Hora de fi Lloc
01/09/2017 31/07/2018 dimecres 10.00 12.00 Despatx 60 (edifici Guillem Colom)

Assignatures on imparteix docència. Any acadèmic 2017-18

Assignatures on el professor imparteix docència
Assignatura Pla/campus on la imparteix
21119 - Geografia Rural

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Grup de recerca en Filosofia Pràctica (PRAXIS) Col·laborador
Google+ UIB