Botar al contingut
 
Dra. Catalina Maria Torres Figuerola
Professora contractada doctora

Dra. Catalina Maria Torres Figuerola

Currículum

Currículum breu

Des de 2011, Catalina M. Torres és professora Contractata Doctora del Departament d'Economia Aplicada de la UIB, amb el qual es troba vinculada com a docent i investigadora des de 2008. Llicenciada en Administració i Direcció d'Empreses (2003) i en Economia (2007), el 2009 obtingué un Doctorat Europeu en Economia Ambiental en el marc del Programa Oficial de Doctorat de la UIB en Ciències Econòmiques i Jurídiques, amb menció de qualitat, després d'haver cursat el Màster Internacional en Economia del Turisme i del Medi Ambient (2005).

Ha impartit docència de grau i postgrau tant a nivell nacional com internacional. Actualment, imparteix les assignatures "Economia Ambiental als Espais Turístics" a la Facultat de Turisme i "Economic Principles of Evaluation" al Máster "Economics of Tourism: Monitoring and Evaluation" de la Facultat d'Economia i Empresa.

La seva recerca ha girat majoritàriament al voltant de la valoració econòmica del medi ambient i l'anàlisi cost-benefici en contextos d'ecosistemes marins i costaners i canvi climàtic. En aquest sentit, ha realitzat diverses estades de recerca a la Universitat d'Stirling i de St. Andrews (Escòcia), on ha treballat, entre d'altres, en projectes finançats per la Royal Society of Edinburgh i la Marine Alliance for Science and Technology of Scotland, ha participat en diferents projectes d'investigació a nivell europeu, estatal i regional, ha presentant ponències a nombrosos congressos d'àmbit estatal i internacional, i ha publicat diversos articles a revistes especialitzades.

Avui, dedica també esforços investigadors a explorar disciplines que analitzen la relació entre la natura i l'economia de forma alternativa a la de l'economia ambiental i, per tant, que entenen les causes de la degradació del medi natural i, en conseqüència, els mecanismes que són necessaris per adreçar-la, de forma diferent, com són l'economia ecològica i l'economia clàssica institucional.

Des de desembre de 2017, és secretària del Laboratori Interdisciplinari sobre Canvi Climàtic de la UIB.

Docència

Horari de tutories

Hores de tutoria del professor
Data d'inici Data de fi Dia Hora d'inici Hora de fi Lloc
11/09/2017 31/05/2018 dilluns 12.00 13.00 DB-254, Edifici Jovellanos (cita prèvia per e-mail)

Assignatures on imparteix docència. Any acadèmic 2017-18

Assignatures on el professor imparteix docència
Assignatura Pla/campus on la imparteix
20521 - Economia Ambiental en Espais Turístics
20629 - Treball de Fi de Grau d'Economia
21222 - Treball de Fi de Grau d'Empresa
20531 - Treball de Fi de Grau de Turisme
11490 - Principis Econòmics de l'Avaluació

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Anàlisi econòmica dels impactes del turisme (AEIT) Membre
Google+ UIB