Investigació Crítica en Salut: Polítiques, Pràctiques i Ciutadania (GICS)

Resum de l'activitat de recerca

El Grup de Recerca Crítica en Salut, conegut com GICS [http://gics.uib.es/] és un grup de recerca de la Universitat de les Illes Balears, integrat en l'Institut Universitari d'Investigació en Ciències de la Salut (IUNICS) [http://www.iunics.es/] i l'Institut d'Investigació Sanitària de Palma (IdisPa)[http://www.idispa.es/] . Ho formem investigadores/es i estudiants de doctorat, de l'àmbit nacional i internacional, interessats/es a promoure a través de la pràctica, la formació i la recerca una mirada crítica en el camp de la salut.

Què volem aconseguir?

Promoure la recerca i la formació des d'una mirada crítica que analitzi els determinants sociopolítics que produeixen les desigualtats en salut utilitzant aproximacions teòriques i metodològiques qualitatives i participatives, transferint els nous coneixements generats per transformar i millorar les polítiques i pràctiques en salut fent-les més equitatives.

Quines són les actuals línies de recerca?

  • Justícia social i determinants socials de la salut: Gènere, generació, classe social, ètnia, i raça.
  • Professions i relacions de poder en l'atenció a la salut: Identitat, ètica i pràctiques col·laboratives
  • Apoderament i participació en salut: transferència del coneixement per a la millora de polítiques i pràctiques en les organitzacions