Visita del príncep d'Astúries

El príncep d'Astúries, Felip de Borbó, arribà poc després de les 18 hores a l'edifici G. M. de Jovellanos, on fou rebut pel rector de la UIB, doctor Avel·lí Blasco, i el conseller d'Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears, Francesc Fiol.

El príncep arribà tot sol, ja que la princesa Letícia desistí finalment de visitar la UIB a petició del mateix príncep, atès l'intens programa d'actes en la visita oficial a les Illes Balears dels prínceps d'Astúries. Sembla que el seu estat, recentment fet públic, li aconsellà dosificar la seva presència.

Tanmateix, però, la visita començà una hora abans, quan els més curiosos i interessats a veure de prop l'hereu de la corona espanyola anaren ubicant-se als laterals del recorregut que havia de fer el príncep, definit i marcat pels membres de la Casa Reial. Entre ells, alumnes del mateix edifici G. M. de Jovellanos, estudiants de les especialitats d'Economia i Dret, que saberen agafar els millors llocs, a l'interior, i un bon nombre d'alumnes d'altres especialitats que anaren omplint les voravies del caminal d'Eivissa.

Un dels grups d'estudiants que ocupà lloc ben aviat fou el dels estudiants d'Història de l'Art, que portaven una pancarta reivindicativa en relació amb la possible supressió d'aquests estudis del catàleg de titulacions oficials de grau. Els estudiants manifestaven el seu desacord amb el plantejament de la Subcomissió d'Humanitats del Ministeri d'Educació i Ciència, que fa feina en l'elaboració d'aquest catàleg, esgrimint dues pancartes, una amb el lema: "Tenim patrimoni. Qui el divulgarà?" i l'altra que demanava: "Leti, y si Pelayo quisiera estudiar Historia del Arte?"

El segon grup més nombrós fou l'integrat pels alumnes convocats per la Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans i l'assemblea d'estudiants de Filologia Catalana, els quals havien organitzat la "Diada contra la monarquia: per la República i la igualtat", com a mostra de rebuig per la visita dels prínceps a la Universitat.