Botar al contingut
Escolta

Dr. Enrique García Riaza

Dr. Enrique García Riaza
Catedràtic d'universitat
Història Antiga
Centre d'estudis de postgrau (subdirector)
  • Despatx BG08primer pisRamon Llull

Currículum

Currículum breu

Llicenciat en Història, especialitat d'Història Antiga, per la Universitat de Salamanca (1991), 'Grado de Salamanca' (1992), i doctor en Història per la Universitat de les Illes Balears (1997), amb ampliació d'estudis a l'Institut d'Arqueologia de la University College de Londres (Curs 1992-1993:Erasmus-predoc.), i estades breus de recerca (visiting scholar) al Merton College, Universitat d'Oxford (jul. 2014), i al Department d'Estudis Clàssics de la Universitat de Nova York (jul. 2016). Senior Fellow en el Center for Comparative Empire and Transcultural Studies, Universitat d'Hamburg-German Research Foundation (abr.-jun. 2022). Les seves línies d'investigació són la diplomàcia i el dret de guerra durant l'expansió romanorepublicana, així com la Història Antiga de les Illes Balears. Ha obtingut quatre sexenis de recerca consecutius (en vigor l'últim). Ha participat en diversos programes científics nacionals i internacionals (CNRS) i ha estat l'investigador principal de quatre projectes consecutius d'R+D+I (Agencia Estatal de Investigación, Govern d'Espanya). Actualment, desenvolupa els projectes: «La expresión diplomática en el Mediterráneo central y oriental bajo la expansión romana: el regalo en su contexto político e institucional (siglos III-I a.C.)», PGC2018-096415-B-C22, coord. amb C21, en col·laboració amb investigadors internacionals i el 'Projecte Guardis' finançat pel Consell de Mallorca (BOIB 201, 20 de novembre de 2020 / 11802: Convocatòria de subvencions per a la recerca en matèria d'arqueologia i/o paleontologia a l'illa de Mallorca, en l'arxipèlag de Cabrera i en els illots adjacents, pluriennal 2020-2022).

És autor de seixanta-cinc articles i capítols de llibre, amb aportacions tant en revistes open access indexades a ERIHPLUS (European Reference Index for the Humanities and Social Sciences) com en editorials incloses en el SCI (Scholarly Publishers Indicators in Humanities and Social Sciences). Ha intervingut en setanta congressos, seminaris, reunions científiques i conferències en diversos països.

És responsable, com a autor, coautor o editor, de les monografies següents: (2002). Celtíberos y Lusitanos frente a Roma: diplomacia y derecho de guerra. Anejos de Veleia. Vitòria: UPV; (2000). Roma y la municipalización de las Baleares. Palma: UIB (coautor amb María Luisa Sánchez León); (2011). De fronteras a provincias. Interacción e Integración en Occidente (ss. III-I a.C.). Palma: UIB (editor i coautor); (2019). 'In fidem venerunt'. Expresiones de sometimiento a la República Romana en Occidente. Dykinson. Madrid (editor amb A. M. Sanz i coautor); (2019) Unidos en armas: coaliciones militares en el Occidente antiguo. Palma: UIB, Madrid: UAM (editor amb E. Sánchez Moreno i coautor).

Investigador Principal del Grup de Recerca Civitas (Universitat de les Illes Balears) i cofundador del Grup de Recerca Interuniversitari Occidens (www.occidens.net), actualment adscrit a la Universitat Autònoma de Madrid. Pertany a la Xarxa d'Excel·lència Libera Res Publica (historiadors de la República Romana) del Govern d'Espanya (HAR2017-90703-REDT) i a l'Institut de Ciències de l'Antiguitat (ICCA), de la Universitat Autònoma de Madrid. Integrat, des de l'any 2013, en el programa de Doctorat en Prehistòria i Ciències de l'Antiguitat de la Universitat de Salamanca. És membre del Consell Assessor de la revista Faventia (Universitat Autònoma de Barcelona), del Consell Editorial de la Col·lecció 'Libera Res Pvblica' (Prensas de la Universidad de Zaragoza-Editorial de la Universidad de Sevilla) i del Consell de Redacció de la revista Mayurqa (Universitat de les Illes Balears). És membre del Capítulo Español del Club de Roma (Grupo Balear).

Ha exercit, entre altres càrrecs acadèmics, de vicedegà de la Facultat de Filosofia (cap d'estudis d'Història), subdirector del Centre d'Estudis de Postgrau i vicerector d'Investigació i Internacionalització de la Universitat de les Illes Balears.

Docència

Horari de tutories

Hores de tutoria del professor
Data d'inici Data de fi Dia Hora d'inici Hora de fi Lloc
01/02/2024 28/05/2024 dilluns 17.00 18.00 BG08/Ramon Llull

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
10317 - Treball de Fi de Màster
  • Màster Universitari de Patrimoni Cultural: Investigació i Gestió2018-19, 2019-20
  • Màster Universitari en Patrimoni Cultural: Investigació i Gestió2020-21, 2021-22, 2022-23
20202 - Societats i Cultures en l'Edat Antiga
20216 - Història Antiga de Roma
20221 - Història Antiga d'Espanya
20225 - Epigrafia i Numismàtica en el Món Antic
20229 - Treball de Fi de Grau d'Història
20237 - Història Antiga de les Balears
20242 - Les Ciutats de l'Imperi Romà

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Civitas Investigador principal

Especialitats

Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB