Botar al contingut
Escoltar
 

Dr. Enrique García Riaza

personal.uib.cat/garcia.riaza
Dr. Enrique García Riaza
Catedràtic d'universitat
Història Antiga
 • Despatx BB16Planta primeraRamon Llull
 • Despatx. Vr. d'Investigació i PostgrauPrimer pisSon Lledó

  Dr. Enrique García Riaza

  personal.uib.cat/garcia.riaza

  Currículum

  Currículum breu

  Catedràtic d'Història Antiga.
  Llicenciat en Història, especialitat d'Història Antiga, per la Universitat de Salamanca (1991), 'Grado de Salamanca' (1992), i doctor en Història per la Universitat de les Illes Balears (1997), amb ampliació d'estudis a l'Institut d'Arqueologia de la University College de Londres (Curs 1992-1993), i estades breus de recerca (visiting scholar) al Merton College, Universitat d'Oxford, i al Department d'Estudis Clàssics de la Universitat de Nova York.
  Les seves línies d'investigació són la diplomàcia i el dret de guerra durant l'expansió romanorepublicana, així com la Història Antiga de les Illes Balears. Ha obtingut tres sexenis de recerca consecutius (en vigor l'últim). Ha participat en diversos programes científics nacionals i internacionals (CNRS) i ha estat l'investigador principal de quatre projectes consecutius d'R+D+I (Govern d'Espanya):«Occidens. El Occidente romano durante la época republicana. Modelos de integración de las comunidades indígenas», HAR2008-02612; «Symmachía. Entre la paz y la guerra: alianzas, confederaciones y diplomacia en el Occidente mediterráneo (siglos III-I aC)», HAR2011-27782, «Diplomacia y comunicación política en Occidente (III-I aC)», HAR2015-66232-P, i «La expresión diplomática en el Mediterráneo central y oriental bajo la expansión romana: el regalo en su contexto político e institucional (siglos III-I a.C.)», PGC2018-096415-B-C22, coord. amb C21, en col·laboració amb investigadors internacionals.
  És autor de cinquanta-cinc articles i capítols de llibre, amb aportacions tant en revistes open access indexades a ERIHPLUS (European Reference Index for the Humanities and Social Sciences) com en editorials incloses en el SCI (Scholarly Publishers Indicators in Humanities and Social Sciences), entre d'altres, Mélanges de l'École française de Rome - Antiquité, o Historia - Einzelschriften. Ha intervingut en setanta congressos, seminaris, reunions científiques i conferències a Alemanya, Espanya, França, Itàlia, Polònia, Portugal, Regne Unit, Rússia i Sèrbia.

  És responsable, com a autor, coautor o editor, de les monografies següents: (2002).Celtíberos y Lusitanos frente a Roma: diplomacia y derecho de guerra. Anejos de Veleia. Vitòria: UPV; (2000). Roma y la municipalización de las Baleares. Palma: UIB (coautor amb María Luisa Sánchez León); (2011). De fronteras a provincias. Interacción e Integración en Occidente (ss. III-I a.C.). Palma: UIB (editor i coautor); (2019). 'In fidem venerunt'. Expresiones de sometimiento a la República Romana en Occidente. Dykinson. Madrid (editor amb A. M. Sanz i coautor); (2019) Unidos en armas: coaliciones militares en el Occidente antiguo. Palma: UIB, Madrid: UAM (editor amb E. Sánchez Moreno i coautor).

  Membre del grup de recerca Civitas (Universitat de les Illes Balears) i cofundador del grup de recerca interuniversitari Occidens (www.occidens.es), actualment adscrit a la Universitat Autònoma de Madrid. Pertany a la Xarxa d'Excel·lència Libera Res Publica (historiadors de la República Romana) del Govern d'Espanya (HAR2017-90703-REDT) i a l'Institut de Ciències de l'Antiguitat (ICCA), de la Universitat Autònoma de Madrid. Integrat, des de l'any 2013, en el programa de Doctorat en Prehistòria i Ciències de l'Antiguitat de la Universitat de Salamanca. És membre del consell assessor de la revista Faventia (Universitat Autònoma de Barcelona) i del consell de redacció de Mayurqa (Universitat de les Illes Balears).

  Ha exercit, entre altres càrrecs acadèmics, de vicedegà de la Facultat de Filosofia (cap d'estudis d'Història), i subdirector del Centre d'Estudis de Postgrau de la Universitat de les Illes Balears.

  Docència

  Horari de tutories

  Cal concertar cita prèvia amb el professor per a fer una tutoria

  Assignatures on imparteix docència. Any acadèmic 2019-20

  Assignatures on el professor imparteix docència
  Assignatura Pla/campus on la imparteix
  20216 - Història Antiga de Roma
  10317 - Treball de Fi de Màster

  Docència dels 5 anys anteriors

  Assignatura Estudi on la va impartir
  10310 - Patrimoni Epigràfic i Numismàtic
  10317 - Treball de Fi de Màster
  20202 - Societats i Cultures en l'Edat Antiga
  20221 - Història Antiga d'Espanya
  20225 - Epigrafia i Numismàtica en el Món Antic
  20229 - Treball de Fi de Grau d'Història

  Recerca

  Grups de recerca

  Grup Tipus de participació
  Civitas Membre

  Especialitats

  Google+ UIB