Botar al contingut

Dr. Jeroni Morey Salvà

Dr. Jeroni Morey Salvà
Catedràtic d'universitat
Química Orgànica
  • Despatx QO212segon pisMateu Orfila i Rotger (Química)

Currículum

Currículum breu

Va obtenir el seu doctorat en Química l'any 1982. En l'actualitat, any 2020, és Catedràtic de Química Orgànica a la Universitat de les Illes Balears (UIB). Va realitzar una estada postdoctoral de sis mesos l'any 1986, en la "Université de Rennes I" a França, amb un projecte sobre catàlisi en síntesi química utilitzant composts organometálics de ferro. Ha realitzat una estada d'un any, 2003 a 2004, en la "University of Texas at Austin, (els EUA)" desenvolupant un projecte relacionat amb la detecció de gasos nerviosos. Actualment, forma part del grup de Química Supramolecular de la UIB. Ha participat en 14 projectes de recerca nacionals de caràcter competitiu. Ha desenvolupat la seva recerca, en l'aplicació dels compostos d'orgànics de liti i de ferro en síntesi orgànica. Ha preparat diversos sensors artificials per a la detecció de cafeïna, compostos derivats d'àcid fòlic, utilitzats en quimioteràpia, de carboxilats (mono, di i tricarboxilats) i de diverses espècies aniòniques.

Recentment, s'ha especialitzat en el camp de l'aplicació de nanomaterials, en particular en la preparació i funcionalización de nanopartícules de magnetita, plata, or i nano diamant per a la seva aplicació en la detecció i captura de contaminants persistents ambientals en sistemes aquosos: metalls pesants (mercuri, plom, cadmi, cobalt, etc.), metalls nobles (plata i or), i hidrocarburs policíclics aromàtics. Dins del camp de la nano biomedicina ha dissenyat diversos fàrmacs antitumorals basats en nanopartícules de magnetita, or i plata.

Investigador amb les referències SCOPUS, ID: K-5426-2014 i ORCID, ID: 0000-0002-9483-5433. Ha publicat 43 articles en revistes científiques internacionals: Journal of the American Chemical Society, Journal of the Organic Chemistry, Organic Letters, Tetrahedron Letters, Tetrahedron, Chemical Communication, European Chemistry Journal, Synlett, Journal of Material Chemistry A, Small, Thermochimica Acta, Theoretical Chemistry Accounts, New Journal of Chemistry, Journal of Physical Chemistry A., Synthesis, Sensors and Actuators B-Chemical, Journal Chemical Education, European Journal of Organic Chemistry A., RSC Advances, Chemistry European Journal i Materials. És coautor d'una patent titulada: Synthetic tripodal squaramido-based receptors for carboxylate detection. Ha dirigit quatre tesis doctorals, i des de l'any 2019 té reconegut el 5è sexenni de recerca concedit per la ANECA, i sis quinquennis de docència. Ha estat secretari del centre d'Estudis de Postgrau (5 anys), i director de l'Escola de Doctorat de la UIB (6 anys).

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb el professor per a fer una tutoria

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
11376 - Química Supramolecular
21407 - Química Orgànica I
21422 - Síntesi Orgànica
21438 - Química Forense

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Química supramolecular (SUPRAMOL) Membre
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB
Escolta