Botar al contingut
Escoltar
 

Dra. María Payeras Grau

personal.uib.cat/maria.payeras
Dra. María Payeras Grau
Catedràtica d'universitat
Literatura Espanyola
 • Despatx CB12Planta segonaRamon Llull

  Dra. María Payeras Grau

  personal.uib.cat/maria.payeras

  Currículum

  Currículum breu

  Maria Payeras Grau és Catedràtica de l'àrea de Literatura Espanyola. Des d'octubre de 1982 participa en la docència reglada de l'UIB.En març de 2015 va ser nomenada doctora honoris causa per la USV (Suceava, Romania).

  Ha obtingut el Premi Sial d'Assaig (2002) i la Beca de Recerca Miguel Fernández (2003). Les seves línies de recerca principals han estat relacionades amb la literatura espanyola posterior a la guerra civil, principalment en l'àmbit de la poesia, havent-se vinculat una gran part de la seva investigació a la poesia espanyola dels anys 50. Compta amb nombroses contribucions dedicades a l'estudi dels autors del període, entre elles les següents: Poesia espanyola de postguerra (1986); El sueño de la realidad: poesía y poética de Ángel González (2009); La 'Cololección Colliure' y los poetas del medio siglo (1990); Memorias y suplantaciones: la obra poética de José Manuel Caballero Bonald (1997) i Desde las orillas. Poetas del 50 en los márgenes del Canon (2013). D'altra banda, ha coeditat amb Carme Riera el volum 1959, de Colliure a Formentor (2009).

  Una altra de les seves línies de recerca més destacades es relaciona amb la literatura d'autoria femenina espanyola contemporània. En aquest camp ha publicat obres com El linaje de Eva (2003), Espejos de palabra. (2009). Ha editat l'obra d'Ana Inés Bonnín (La esperanza del amanecer, 2009) i d'Alfonsa de la Torre (2011).

  Ha participat en sis projectes d'investigació del Pla Nacional d'I + D + i, en quatre d'ells com a investigadora principal i ha dirigit dos projectes d'excel·lència docent.

  Ha exercit els càrrecs acadèmics de Directora de la Residència d'Estudiants entre els anys 1995 i 2000 i de Directora del Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Clàssica entre 2000 i 2004, i ha format part de nombrosos comitès universitaris.

  Docència

  Horari de tutories

  Cal concertar cita prèvia amb la professora per a fer una tutoria

  Assignatures on imparteix docència. Any acadèmic 2020-21

  Assignatures on el professor imparteix docència
  Assignatura Informació a l'estudi on l'imparteix
  20854 - Identitat de Gènere: Lit. d'Autoria Femenina a l'Espanya Contemporània
  20827 - Lit. Contemporània: des de la Guerra Civil fins als nostres Dies

  Docència dels 5 anys anteriors

  Assignatura Informació a l'estudi on on la va impartir
  20827 - Lit. Contemporània: des de la Guerra Civil fins als nostres Dies
  20828 - Treball de Fi de Grau de Llengua i Literatura Espanyoles
  20854 - Identitat de Gènere: Lit. d'Autoria Femenina a l'Espanya Contemporània
  Google+ UIB