Botar al contingut
Escoltar
 

Dr. David Moranta Mesquida

personal.uib.cat/david.moranta
Dr. David Moranta Mesquida
Professor contractat doctor interí
Fisiologia
 • Despatx 32Primer pisBeatriu de Pinós

  Dr. David Moranta Mesquida

  personal.uib.cat/david.moranta

  Currículum

  Currículum breu

  La meva carrera investigadora pot dividir-se en 3 períodes que, encara que difereixen considerablement pel que fa a les línies d'investigació seguides, totes elles es centren en l'estudi dels mecanismes, alteracions i/o respostes cel·lulars i fisiològiques que tenen lloc durant diferents malalties o estats fisio-patològics, per tal de desemmascarar els mecanismes responsables d'aquestes alteracions i intentar identificar noves dianes terapèutiques.

  Durant el període predoctoral (2000-2005), vaig gaudir d'una beca Formació de Personal Investigador (FPI, de el Ministeri de Ciència i Tecnologia) al laboratori de Neurofarmacologia de la Universitat de les Illes Balears, sota la direcció del Dr. J.A. García Sevilla i la Dra. S. Esteban. La meva recerca es va centrar en els efectes de l'exposició a cannabinoides i a alcohol sobre els sistemes monoaminèrgics cerebrals en un model de rata in vivo.

  Durant el meu període postdoctoral (2006-2015) al Laboratori d'Infecció i Immunitat de la Fundació Caubet-Cimera (finalment transformada en l'actual Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears, IdISBa) dirigit pel Dr. J.A. Bengoechea, vaig estar també integrat en el Centre d'Investigació en Xarxa de Malalties Respiratòries (CIBERES) dins del programa corporatiu de Noves Dianes Terapèutiques (2009-2015). Durant aquest període, la meva investigació es va centrar principalment en l'anàlisi de la resposta immune innata durant infeccions bacterianes (principalment infeccions pulmonars o pneumònies), amb l'objectiu de desenvolupar noves teràpies per tractar aquestes infeccions causada per soques bacterianes resistent a múltiples antibiòtics (principalment per Klebsiella pneumoniae).

  Finalment, des de l'obtenció d'una plaça de professor associat de el Departament de Biologia de la Universitat de les Illes Balears el 2008, vaig col·laborar amb la investigació realitzada pel grup de Neurofisiologia d'aquesta universitat. Em vaig incorporar a temps complet a la feina investigador d'aquest laboratori un cop obtinguda una plaça com a ajudant doctor en 2016. Actualment soc professor contractat doctor interí d'aquest Departament de Biologia, associat a l'àrea de Fisiologia. Durant aquest període la meva recerca s'ha centrat en l'anàlisi dels mecanismes d'acció de diverses estratègies i/o teràpies dirigides a retardar l'envelliment cerebral, centrant-nos en l'anàlisi dels processos neuroinflamatoris i neuroprotectors.

  Docència

  Horari de tutories

  Hores de tutoria del professor
  Data d'inici Data de fi Dia Hora d'inici Hora de fi Lloc
  02/09/2019 31/07/2020 dimecres 13.30 14.30 Despat 32 / edificici Beatriu de Pinós

  Assignatures on imparteix docència. Any acadèmic 2020-21

  Assignatures on el professor imparteix docència
  Assignatura Pla/campus on la imparteix
  20122 - Ampliació de Fisiologia: Fisiologia Humana
  21504 - Fisiologia Animal
  20147 - Pràctiques Externes de Biologia
  20129 - Treball de Fi de Grau de Biologia
  11243 - Neurofisiologia

  Docència dels 5 anys anteriors

  Assignatura Estudi on la va impartir
  11243 - Neurofisiologia
  11245 - Cronobiologia
  11254 - Treball de Fi de Màster
  20122 - Ampliació de Fisiologia: Fisiologia Humana
  20126 - Pràctiques Integrades de Fisiologia i Biologia Cel·lular
  20129 - Treball de Fi de Grau de Biologia
  20147 - Pràctiques Externes de Biologia
  21504 - Fisiologia Animal
  21600 - Estructura i Funció del Cos Humà

  Recerca

  Grups de recerca

  Grup Tipus de participació
  Neurofisiologia Membre
  Google+ UIB