Principal
Objectius
Circulars
Programa
Inscripció
Informació útil
Localització
Organització

Objectius

La literatura dels segles XX-XXI ha reeditat en nombroses ocasions el debat entre tradició i transformació. En el context català, a partir dels anys setanta, aquest diàleg s’ha materialitzat en les tensions entre llenguatges estètics, actituds intel·lectuals i programes culturals. Hi trobam, així, polaritzats i simultanis, realisme i textualisme, figuració i art conceptual, irracionalisme i escriptura de l’experiència, compromís identitari i investigació artística, teatre de text i teatre-espectacle, projectes culturals de resistència i projectes d’experimentació, política de partit i política de moviments socials.

El propòsit del congrés, organitzat pel grup de recerca LiCETCT, és oferir un espai obert de reflexió sobre fenòmens que il·lustrin la interacció entre la literatura i els processos de canvi sociocultural. D’aquesta manera, la convocatòria pretén complementar l’esfera de la trobada Poètiques de ruptura: teoria i pràctica del textualisme, promoguda per LiCETCT a finals de 2007, i expandir-la a l’àmbit dels discursos socials i culturals.

El col·loqui es vincula al projecte “Teoria i pràctica de la narrativa experimental catalana (1970-1985): anàlisi i estudi contextual” (MEC, HUM2006-06108, 2006-2009).
Comentaris i suggeriments Administrador
Contactau Administrador
©2008 Transformacions: Literatura i canvi sociocultural dels anys setanta ençà