pecat
actualitat
 • El grup LiCETC organitza el seminari En construcció. Recerques en curs sobre literatura contemporània, que tindrà lloc l'11 de desembre de 2015 a les 17:30 a Can Alcover (carrer de Sant Alonso, 24, Palma). Vegeu-ne el programa aquí.

Programa

 • Guillem Colom-Montero, Victòria Parra, Mercè Picornell i Margalida Pons, membres de LiCETC, participen a la LXI Anglo-Catalan Society Annual Conference, que se celebra a la University of Glasgow del 13 al 15 de novembre de 2015. Vegeu-ne el programa a: http://www.anglo-catalan.org/annual-conferences.html.

ProgramaEls membres participants

Programa
 • «Excavo amb mans de pànic». Lucia Pietrelli, Emili Sánchez-Rubio i Pau Vadell parlaran del poeta Francesc Garriga (1932-2015), el 24 de febrer, a les 13:00 h., al claustre de l'edifici Ramon Llull (campus universitari) i, entre tots, llegirem els seus versos.
 • Celebració del congrés internacional La poesia en la contemporaneïtat: reptes genèrics, identitat i incidència pública, que ha tingut lloc els dies 11 i 12 de desembre de 2014 al CaixaForum de Palma.
 • Impartició de la conferència Postmodernitat i cànon en la literatura catalana, a càrrec de Jordi Marrugat, del Grup d'Estudis de Literatura Catalana Contemporània, el dia 7 de maig de 2014 al campus de la UIB (aula 2 de l'edifici Ramon Llull). Més informació aquí
 • Celebració del seminari Poètiques dissidents i esfera pública: tensions i confluències en el camp cultural, organitzat pel grup LiCETC, que tindrà lloc el dissabte 29 de març, a partir de les 9 del matí, a Can Alcover. Aquí trobareu més informació sobre la matrícula i el programa. Podeu consultar aquí l'arxiu fotogràfic del seminari.
 • Celebració de la jornada de treball Poesia, intimitat i esfera pública (Reports de recerca, agents i plataformes de difusió). 13 de desembre de 2013, Sala de Reunions de l'edifici Ramon Llull (campus universitari de la UIB) de 9:15 a 19:30. Aquí trobareu més informació sobre la matrícula i el programa. Notícia i més fotografies aquí.
 • Participació en el congrés Les Îles Baléares: littérature, langue, histoire, arts (Université Paris-Sorbonne, 4-5 d'octubre de 2013) amb una mesa de comunicacions sobre poesia. Mercè Picornell i Maria Ruiz Salom hi parlen de les Edicions Atàviques i del llibre Indicis, de Miquel Bezares, i Margalida Pons, de la poesia d'Antoni Nadal. Vegeu el programa complet del congrés aquí.
parís
 • Participació en el congrés The Body in Catalan Visual Culture, en el marc del projecte Dislocations. The Catalan Body in the Contemporary Global Imaginary, dirigit per Eva Bru-Domínguez. Mercè Picornell hi presenta la comunicació «Runes, històries, cossos i altres palimpsests. La memòria performativa en l'obra de Francesc Torres», i Margalida Pons, «De comunicacions blasfemes i espectadors voraços: encarnació, performativitat i fusió cultural en la producció de Dolors Miquel». University College Cork, Irlanda, 5-7 de setembre de 2013.
 • Margalida Pons publica el treball «La poesia experimental com a corpus inestable: els guanys de la permeabilitat», dins el volum La literatura catalana contemporània: intertextos, influències i relacions (Barcelona: Institut d'Estudis Catalans i Universitat Autònoma de Barcelona, 2013). 211-224. El volum recull les contribucions a la I Jornada LITCAT d'intergrups de recerca, que va tenir lloc a l'Institut d'Estudis Catalans el maig de 2012.
lit
 • Call for papers del volum Poètiques transmedials. Poesia experimental i connectivitat interartística en el context ibèric. Enviau les vostres propostes abans del 30 de juliol de 2013 a l'adreça poetiquesderuptura@gmail.com. programa
 • Margalida Pons publica el capítol «A New Kind of Popular Lyric Poetry? Collectivisation Processes in Recent Catalan Writing», dins el volum De-Centring Cultural Studies: Past, Present and Future of Popular Culture, coordinat per José Igor Prieto-Arranz, Patricia Bastida, Caterina Calafat, Marta Fernández i Cristina Suárez (Newcastle upon Tyne: Cambridge Scholars Publishing, 2013, 41-68).
 • Jordi Marrugat i Margalida Pons coordinen la jornada de debat "Revoltes poètiques, resistència i resiliència", al voltant de l'exposició La revolta poètica 1964-1982. Amb la participació de Jaume Aulet, Ferran Carbó, Maria Muntaner, Fèlix Fanés, Lis Costa, Jaume Pont i Pere Ballart (ponents), Vicenç Altaió i Julià Guillamon (comissaris de l'exposició) i Carles Hac Mor, Joan Navarro, Miquel de Palol i Àngel Terron (poetes). Dijous 11 d'abril de 2013, Fundació Palau, Caldes d'Estrac. Consultau-ne el programa complet aquí: programa


 • Aparició del clúster "Poetry, Experimentation, and Alterity", de la Catalan Review (volum. 26, 2012), coordinat per Xavier Barceló, Maria Muntaner i Mercè Picornell. El monogràfic conté articles d'Antònia Cabanilles, Montserrat Roser, Mariona Masgrau, Glòria Bordons i Daniela Cavalli, Lis Costa, Margalida Pons, Mercè Picornell, Dominic Keown i Elisenda Marcer. Aquí en podeu veure la coberta, i, aquí, l'índex.
 • Presentació del volum Lírica i deslírica. Anàlisis i propostes de la poesia d'experimentació. A càrrec d'Elisabet Gayà, Manel Mula, Maria Ruiz i els editors del llibre. Dijous, 28 de febrer de 2013, 18:00, Can Alcover.

 

 • Margalida Pons publica l'article "Il·legibilitat i tradició en la poesia experimental" al número 8 de 452F. Revista de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada (gener de 2013). El text complet és accessible aquí.

 • Aparició del volum Non-Lyric Discourses in Contemporary Poetry (Munich: Martin Meidenbauer, 2012), editat per Burghard Baltrusch i Isaac Lourido, que conté la contribució de Margalida Pons "On Besieged Lyricism and Translucent Subjects: Experimental Catalan Poetry".

 • Aparició del volum Lírica i deslírica. Anàlisis i propostes de la poesia d'experimentació (Palma: Edicions UIB, 2012), editat per Margalida Pons i Josep Antoni Reynés, que conté a més contribucions dels membres del projecte Enric Bou, Dominic Keown i Montserrat Roser.

coberta contracoberta índex

 

 • Aparició del volum The New Ruralism. An Epistemology of Transformed Space, editat per Joan Ramon Resina i William R. Viestenz (Iberoamericana-Vervuert, 2012), que conté contribucions de dos membres del projecte. Enric Bou hi publica el capítol "A Catalan Peasant: Dalí's Renewal of Surrealism" i Margalida Pons el capítol "Rural, Conceptual: The Non-Urban as a Significant Practice in Contemporary Catalan Culture".

 • 5 d'octubre de 2012: Jornada de treball: Intercanvi de recerques en curs sobre poesia experimental. Al campus de la UIB, de 9:00 a 19:00. En trobareu tota la informació aquí.

 • Seminari Poesía e performatividade, impartit per la professora María do Cebreiro Rábade (Universidade de Santiago de Compostela, Grupo Alea de Análise Poética [GAAP]): el dimarts 22 de maig de 2012 a les 16:30 al campus de la UIB.

 • Margalida Pons presenta a la Universitat Adam Mickiewiz de Poznan (Polònia) la ponència "Poesia catalana y esfera pública: de los recitales a la polipoesía", en el marc de les jornades La paraula viva en la poesía catalana: de Joan Maragall a la polipoesía, organitzades per l'Instytut Filologii Romanskiej (11-14 d'abril de 2012). Aquí en teniu el programa.

 • Crida a la participació en la jornada de treball Intercanvi de recerques en curs sobre poesia experimental, que tindrà lloc a la UIB el 5 d'octubre de 2012. L’objectiu d’aquesta jornada és obrir un espai de reflexió i debat sobre la poesia experimental a partir de l’exposició i discussió de treballs recents sobre aquest àmbit, realitzats en el marc de projectes, grups de recerca i iniciatives acadèmiques diverses. No es tracta d'un congrés amb ponències i comunicacions, sinó d'una posada en comú de recerques en curs o publicades recentment. En trobareu més informació aquí

 • Aparició del recull de poemes visuals Arxipèlag, de J. M. Calleja (València: Babilonia Asociación Cultural, febrer de 2012; col·lecció Pliegos de la Visión, 36). Podeu veure la coberta del llibre aquí, i el pròleg de Margalida Pons aquí

 • Margalida Pons presentarà el projecte PEC en el marc de la I Jornada d'Intergrups de Recerca, que tindrà lloc l'11 de maig de 2012 a l'Institut d'Estudis Catalans. Aquí trobareu el programa de la jornada, i una ressenya de l'activitat, publicada a la revista Llengua i Literatura, aquí

 • El juliol de 2012 se celebrarà a Nova Zelanda el 10è congrés de l'Association of Iberian and Latin American Studies of Australasia (AILASA 2012), que tindrà dues seccions dedicades a la cultura catalana: Perceptions and Misperceptions of the Catalan-Speaking «Periphery» i «Singular i universal»: the place of Catalan literature (vegeu-ne la informació aquí i aquí).
 • PEC dóna notícia de la celebració de les Jornades internacionals de poesia experimental: poètiques, crítica i recepció, que tindran lloc els dies 25 i 26 d'octubre de 2012 al MACBA, Museu d'Art Contemporani de Barcelona, organitzades pel grup de recerca PoCió (Universitat de Barcelona). Aquí en trobareu la primera circular

 • Monogràfic «Poesia, experimentació i alteritat». Call for papers.

 • Activació de l'Exblog, abril 2011.

 • Margalida Pons presenta una ponència sobre poesia experimental catalana a la I International Conference on Non Lyric Discourse in Contemporary Poetry: Subjects, Spaces, Mediality (Universidade de Vigo, 26 i 27 d’abril de 2011), organitzat pel Grupo Alea de Análise Poética. Vegeu el programa del congrés aquí.

 • Publicació de la ressenya «El vaixell de Teseu», de Josep Mir, sobre el volum Transformacions: literatura i canvi sociocultural dels anys setanta ençà a la revista Caràcters, 54 (gener 2011).

 • Publicació de l'article «Era dels signes (Damià Pons, poesia)», de Margalida Pons, a la revista Lluc, 875 (gener-març). Podeu consultar-lo a la secció de crítica de la Biblioteca virtual.

 • Cicle de conferències Lírica i deslírica: anàlisis i propostes de la poesia d'experimentació. El cicle, organitzat pel grup de recerca LiCETC, pretén oferir una visió general de les diverses pràctiques de la poesia d’experimentació dels segles XX-XXI, amb especial incidència en la producció catalana dels anys setanta ençà. Consultau el programa a la secció: cicle «Lírica i deslírica».

Cicle de conferències
 • PEC dóna notícia d'un projecte de recerca afí, El discurso no-lírico en la poesía contemporánea: espacios, sujetos, hibridación enunciativa, medialidad, dirigit per Arturo Casas a la Universidade de Santiago de Compostela. Reproduïm el primer call for papers del congrés internacional «Discursos Non Líricos na Poesía Contemporánea: Espazos, Suxeitos, Medialidade», que se celebrarà a la Universidade de Vigo els dies 26 i 27 d'abril de 2011. Per a més informació consultau la pàgina: http://dinolipoe.blogspot.com/2010/10/1st-call-for-papers.html

 • Publicació del llibre Transformacions: literatura i canvi sociocultural dels anys setanta ençà editat per Maria Muntaner, Mercè Picornell, Margalida Pons i Josep Antoni Reynés. El volum, publicat per Publicacions de la Universitat de València, aplega una part de les contribucions presentades al congrés «Transformacions: literatura i canvi sociocultural dels anys setanta ençà», organitzat pel grup de recerca LiCETC i la Càtedra Joan Ramis de Recerca, Formació i Documentació Teatral de la Universitat de les Illes Balears el juliol de 2009. L'obra reflexiona sobre la incidència de les dinàmiques de transformació en les pràctiques culturals dels darrers quaranta anys. pdf

Coberta

Coberta

Contracoberta

Contracoberta

Portada

Portada

Índex 1

Índex 1

Índex 2

Índex 2

Índex 3

Índex 3

programa
 • Publicació del llibre Transformacions: llenguatges teòrics i relacions interartístiques (1975-2000) editat per Maria Muntaner, Mercè Picornell, Margalida Pons i Josep Antoni Reynés. El volum, publicat per Publicacions de l'Abadia de Montserrat / Edicions UIB / Institut d'Estudis Baleàrics, reuneix una part de les contribucions al congrés «Transformacions: literatura i canvi sociocultural dels anys setanta ençà», organitzat pel grup de recerca LiCETC i la Càtedra Joan Ramis de Recerca, Formació i Documentació Teatral de la Universitat de les Illes Balears el juliol de 2009. pdf

Coberta

Coberta

Contracoberta

Contracoberta

Portada

Portada

Índex 1

Índex 1

Índex 2

Índex 2

 • Publicació del llibre Literatura sense papers editat per Xavier Barceló. El volum, publicat a Edicions UIB, constitueix el primer exemplar de la col·lecció Tecsed. El llibre reflexiona al voltant de les relacions entre la literatura i altres mitjans: la integració de mecanismes d'expressió d'altres arts en la literatura i el trasllat de la literatura des de la pàgina escrita cap a altres espais, tant físics com hologràfics o cibernètics. pdf

Vegeu: http://edicions.uib.es/Novetats_portada/?contentId=169471

Coberta

Coberta

Contracoberta

Contracoberta

Portada

Portada

Índex

Índex

 • Aparició a la revista de poesia Reduccions del Monogràfic Blai Bonet, que inclou poesia esparsa i inèdita, cartes a Carles Riba i a Bartomeu Fiol, i estudis de Margalida Pons, Pau Vadell i Xavier Lloveras.

 
©2010 Poesia experimental catalana 1970-1990