Botar al contingut

Dra. María Balle Cabot

Dra. María Balle Cabot
Professora Permanent laboral
Personalitat, Avaluació i Tractament Psicològic
  • Despatx 014planta baixaServeis Cientificotècnics i IUR

Currículum

Currículum breu

Sóc Llicenciada i Doctora en Psicologia per la Universitat de les Illes Balears (UIB), i present una trajectòria docent i investigadora de 20 i 23 anys respectivament. Durant els primers anys vaig compaginar la meva carrera acadèmica amb altres activitats de carácter professional, emmarcades en l'àmbit de la psicologia infantojuvenil clínica, educativa i familiar.

Respecte a la trajectòria investigadora, la meva principal línea d'investigació s'ha centrat en la Psicopatologia Evolutiva, més concretament en els aspectes temperamentals i de regulació emocional associats al desenvolupament de trastorns d'ansietat en adolescents, així com en la seva prevenció. L'estudi en aquest camp donà lloc a la meva tesi doctoral, a publicacions científiques en revistes de prestigi internacional amb índex d'impacte (researcher ID: G-1664-2016), i a la contribució activa a congressos nacionals i internacionals. Vaig ser la Investigadora Principal del projecte Complejidad de la Regulacion Emocional en Adolescentes en Riesgo de Ansiedad: un Análisis Multimétodo y Multinivel (2016-2020), i ho sóc actualment, juntament al Dr. Jordi Llabrés, del projecte Growing Healthy: un repositorio digital de información psicológica infantil para la promoción de la salud mental, ambdós finançats pel Ministerio de Economía, Industria y Competitividad.

En relació a la meva experiència docent, aquesta inclou la impartició de diferents assignatures de l'àrea de Personalitat, Avaluació i Tractament Psicològics del Departament de Psicologia de la UIB, a Llicenciatura, Grau i al Màster en Psicologia General Sanitària. Per altra banda, també he estat consultora de les assignatures Psicopatologia Infantil i Avaluació i Intervenció Clínica en Adults a la Universitat Oberta de Catalunya.

Finalment, respecte a tasques de gestió, actualment sóc la Secretària de la Facultat de Psicologia i la Directora del Màster en Psicologia General Sanitària de la UIB.

Mèrits investigadors: 2 sexennis de recerca (tram viu). Mèrits docents: 3 quinquennis de docència.

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb la professora per a fer una tutoria

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
10911 - Salut Mental i Prevenció a la Primera Infància
  • Màster Universitari de Primera Infància: Perspectives i Línies d'Intervenció2019-20
  • Màster Universitari en Investigació en Salut i Qualitat de Vida2019-20, 2020-21, 2021-22
  • Màster Universitari en Primera Infància: Perspectives i Línies d'Intervenció2020-21, 2021-22
11588 - Avaluació i Diagnòstic de la Psicopatologia en Infants, Adolescents i Adults
11596 - Pràctiques Externes
  • Màster Universitari en Psicologia General Sanitària2023-24
11597 - Treball de Fi de Màster
21329 - Intervenció Psicològica en Trastorns Psicopatològics en Adults
21332 - Treball de Fi de Grau de Psicologia

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Neurociència Cognitivo-Afectiva i Psicologia Clínica (CANCLIP) Investigadora principal
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB
Escolta