Botar al contingut
Escolta

Dr. Víctor Homar Santaner

Dr. Víctor Homar Santaner
Catedràtic d'universitat
Física de la Terra
  • Despatx. Direcció OSRPrimer pisSon Lledó
  • Despatx F329Tercer pisMateu Orfila i Rotger (Física)

Currículum

Currículum breu

El Dr Víctor Homar Santaner és Titular d'Universitat del Grup de Meteorologia del Departament de Física de la Universitat de les Illes Balears (UIB). Després de presentar la tesina de llicenciatura i aconseguir el títol amb grau (1997), li fou concedida una beca predoctoral del Ministeri d'Educació conduent al títol de doctorat (2001) sota la direcció del Dr. Climent Ramis. La seva tesi investiga la simulació numèrica de fenòmens meteorològics severs a la Mediterrània Occidental utilitzant la tècnica de separació de factors i inversió Vorticitat Potencial. El 2002 es va traslladar a Norman, OK, després d'obtenir una beca postdoctoral de la National Science Foundation al National Severe Storms Laboratory de la National Oceanic and Atmospheric Administration, sota la supervisió del Dr. David Stensrud.

El Dr. Homar ha estat responsable d'assignatures relacionades amb la seva activitat investigadores tals com Física Computacional (Grau Física), Predecibilitat (Master FAMA), Eines de Computació en Física (Master Física), Física de l'Atmosfera, Fluids Geofísics (Llic. Física) i ha impartit docència en fonaments de física a primers cursos de diversos estudis.

L'experiència investigadora del Dr Homar abasta l'anàlisi física, la predicció i la caracterització climàtica del temps d'alt impacte i sever, centrant-se especialment a la regió Mediterrània. La seva principal línia d'investigació és la predictibilitat del temps sever, incloent la generació i verificació de sistemes de predicció d'alta resolució basats en conjunts, així com l'anàlisi de sensibilitats numèriques de predicció. Compta també amb experiència en l'anàlisi físic dels processos que intervenen en la generació de precipitacions intenses i inundacions sobtades. El Dr Homar ha estudiat també el clima regional mediterrani i els efectes del canvi climàtic sobre diferents agents socioeconòmics i ambientals, com el sector turístic, els ecosistemes naturals o la població exposada als impactes de les onades de calor.

Ha participat en nombrosos projectes de recerca nacionals i internacionals i ha coordinat diversos d'ells, amb un total de fons recaptats que supera els 500 k€ en els darrers 10 anys. Quant a la producció científica, és autor de més de 40 articles en revistes internacionals peer-reviewed (com Tellus A, Quart. JR meteorol. Soc.,. Wea. Forecasting, Int. J. climatol., Climate Dyn., Climatic Change, Mons Wea. Rev., Atmos. Res., Geophys. Res. Letters o Bull. Amer. Meteorol. Soc.); més de 20 capítols de llibres o documents tècnics i per sobre de 100 contribucions a conferències i reunions científiques internacionals. Ha dirigit una tesi doctoral i actualment està dirigint a tres doctorands a la UIB, UV i UAM.Va ser membre del Comitè Executiu de l'European Severe Storms Laboratory (2009-2012) i ​​actualment és Editor Associat de Atmospheric Research i membre de l'International Science Steering Committee de HyMeX.

Encara més important que la seva experiència personal i condició d'expert, el Dr Homar és una persona oberta i entusiasta que gaudeix de la investigació i el debat de les idees científiques amb col·legues, perseguint la racionalitat com a modus vivendi.

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb el professor per a fer una tutoria

Assignatures on imparteix docència. Any acadèmic 2020-21

Assignatures on el professor imparteix docència
Assignatura Informació a l'estudi on l'imparteix
21024 - Física Computacional
11274 - Circulacions de Mesoescala
11277 - Ones i Inestabilitat en Fluids Geofísics
11275 - Predictibilitat

Assignatures on imparteix docència. Any acadèmic 2019-20

Assignatures on el professor imparteix docència
Assignatura Informació a l'estudi on l'imparteix
21024 - Física Computacional
11274 - Circulacions de Mesoescala
11277 - Ones i Inestabilitat en Fluids Geofísics
11275 - Predictibilitat

Direcció de tesis

Director de tesis al curs 2020-21 al següents programes de doctorat:

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on on la va impartir
11274 - Circulacions de Mesoescala
  • Màster Universitari de Física Avançada i Matemàtica Aplicada2019-20
11275 - Predictibilitat
11277 - Ones i Inestabilitat en Fluids Geofísics
21024 - Física Computacional
21048 - Electrònica Digital
  • Doble titulació: Graus de Matemàtiques i Eng. Telemàtica (pla 2013)2015-16
  • Grau d'Enginyeria Telemàtica2015-16
21400 - Física I
21752 - Fonaments de Física
22403 - Electromagnetisme i Ones
  • Grau d'Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica2017-18
22407 - Components i Sistemes Electrònics
  • Grau d'Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica2015-16
22414 - Electrònica Analògica
  • Grau d'Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica2015-16

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Meteorologia Membre
Recursos hídrics i canvi global (GLOWATER) Col·laborador
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB
Google+ UIB