Botar al contingut
Escoltar
 

Dr. Juan José Bermúdez de Castro Acaso

personal.uib.cat/j.bermudezcastro
Dr. Juan José Bermúdez de Castro Acaso
Professor contractat doctor interí
Filologia Anglesa
 • Despatx BE13Planta primeraRamon Llull

  Dr. Juan José Bermúdez de Castro Acaso

  personal.uib.cat/j.bermudezcastro

  Currículum

  Currículum breu

  El Dr. Juanjo Bermúdez de Castro és professor contractat doctor de l'Universitat de les Illes Balears, i director de la UIB Theatre Company, la companyia de teatre en anglès de la UIB. Imparteix assignatures de didàctica de la llengua anglesa a la Facultat d'Educació, literatura i cultura nord-americana contemporània al Grau de Estudis Anglesos i al Màster d'Estudis Culturals de la UIB, així com història i teoria del teatre en la companyia teatral que dirigeix. Després de cursar estudis en Ciències Matemàtiques, Art Dramàtic, Filologia Anglesa i Filologia Hispànica, va completar el Màster en Literatura Europea a la Univ. Autònoma de Madrid i el Màster en American Studies a New York University (NYU) després de realitzar també una estada de recerca a la Royal Holloway University of London (RHUL). Va treballar com a editor de la revista literària de Princeton Univ. i com a director de la companyia de teatre de l'Institut Cervantes de Nova York. Ha impartit classes a la Fac. De Belles Arts de la Univ. Complutense de Madrid, així com en els departaments d'Anglès a la Univ. Autònoma de Madrid i de Lingüística a la Univ. Politècnica de Madrid.

  És autor únic de diversos llibres, entre els quals es destaquen Rewriting Terror: The 9/11 Terrorists in American Fiction (Univ. d'Alcalá, Instituto Franklin, 2012) i El asesinato de John F. Kennedy: La construcción mediática y cultural de un mito (2013), co-autor i editor del volum Arte y Terrorismo: De la transgresión y sus mecanismos discursivos (Univ. Complutense, 2014), i els seus articles s'han publicat en prestigioses revistes internacionals com la del Centre d'investigacions històriques vinculat al École des Hautes Études en Sciences Socials (EHESS) de París, o al Journal of Contemporary Literature (JCL) de la Univ. d'Allahabad, Índia. Així mateix, ha impartit conferències en reconegudes universitats com Columbia, NYU, o la Univ. Aristòtil de Tessalònica.

  Els seus interessos investigadors són molt diversos: la representació del terrorisme i la violència política a la ficció i l'art contemporanis; la re-escriptura 'ideològica' de la història a través de la literatura, el cinema, les sèries de TV i els còmics; la història de la lluita pels drets civils, els drets LGTBIQ+, els moviments socials actuals i el paper dels mass media i les noves xarxes socials en tots ells; Shakespeare, el teatre anglo-nord-americà i les teories i tècniques teatrals; la teoria crítica i literària; etc.

  Actualment està a punt de publicar la seva primera novel·la gràfica (KONFETI) i un llibre infantil en anglès del que és co-autor (Lovely Planet).

  Docència

  Horari de tutories

  Cal concertar cita prèvia amb el professor per a fer una tutoria

  Assignatures on imparteix docència. Any acadèmic 2019-20

  Assignatures on el professor imparteix docència
  Assignatura Pla/campus on la imparteix
  22109 - Llengua Anglesa i la seva Didàctica I
  22168 - Pràctiques de Menció: Llengua Estrangera (anglès)
  22132 - Treball de Fi de Grau d'Educació Primària
  11146 - The American Way(s) of Life. Cultures i Literatures dels EEUU al s. XXI

  Docència dels 5 anys anteriors

  Assignatura Estudi on la va impartir
  11146 - The American Way(s) of Life. Cultures i Literatures dels EEUU al s. XXI
  • Màster Universitari de Llengües i Literatures Modernes2017-18
  21843 - The United States and Globalisation: Literature, Film and Television
  22109 - Llengua Anglesa i la seva Didàctica I
  22117 - Llengua Anglesa i la seva Didàctica II
  • Grau d'Educació Primària2016-17
  22132 - Treball de Fi de Grau d'Educació Primària
  22168 - Pràctiques de Menció: Llengua Estrangera (anglès)
  • Grau d'Educació Primària2018-19

  Recerca

  Grups de recerca

  Grup Tipus de participació
  Grup de Recerca en Art i Educació (GRAiE) Membre
  Google+ UIB