Botar al contingut

Dra. Lorenza Carrasco Martorell

Dra. Lorenza Carrasco Martorell
Professora titular d'universitat
Enginyeria Telemàtica
  • Despatx. Vr. d'Innovació i Transformació Digitalprimer pisSon Lledó
  • Despatx 114primer pisAnselm Turmeda

Currículum

Currículum breu

Loren Carrasco Martorell va néixer a Puigpunyent, Mallorca en 1968. Va obtenir el seu títol d'Enginyera de Telecomunicació per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) en 1991 i el seu doctorat en ciències de la computació per la Universitat de les Illes Balears (UIB) en 2005.

Durant els anys 1990 i 1991, va realitzar una estada de recerca en l'École Nationale Superieure des Telecommunications a París on va dur a terme el seu projecte final de carrera. Des de 1992 fins a 1995 va treballar com a enginyera júnior en el centre d'I+D de Telefònica a Madrid. A partir de 1997 forma part del departament de matemàtiques i informàtica de la UIB i en aquest moment és professora titular d'aquest departament.

Des de 1995 ha exercit diversos llocs de gestió dins de la Universitat de les Illes Balears. Va ser subdirectora de l'escola politècnica superior de la UIB i cap d'estudis del grau d'enginyeria telemàtica des de l'any 2008 al 2016. A partir de l'any 2016 va passar a ser directora de l'escola politècnica superior fins a l'any 2021. Actualment és vicerectora d'innovació i transformació digital d'aquesta universitat.

Ha impartit docència en cursos de grau dels estudis d'enginyeria telemàtica i enginyeria informàtica i en diversos estudis de màster (màster de tecnologies de la informació i les telecomunicacions, màster d'enginyeria de telecomunicació)

Els seus interessos i activitats de recerca es concentren en els sistemes de comunicacions sense fils, amb un èmfasi molt especial en el disseny intercapes, la gestió de recursos, i les estratègies de planificació aplicades a les xarxes de comunicacions sense fils avançades. Actualment està treballant en l'àmbit de les xarxes corporals de sensors sense fils. En aquests temes ha publicat més de 30 articles en revistes i congressos de reconegut prestigi internacional aconseguint 4 premis a millor contribució en congressos nacionals i internacionals.

La Dra. Carrasco ha participat en 3 projectes internacionals finançats per la Comissió Europea, 8 projectes nacionals i 4 projectes regionals en l'àmbit de les comunicacions sense fils.

És membre del grup de recerca GCM (Grup de Comunicacions Mòbils) de la UIB i del grup de recerca E-HEALTH-TELEMEDICINA (e-Health i Telemedicina Multidisciplinària mitjançant sistemes intel·ligents ciberfísics) dins de l'IdISBa.

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb la professora per a fer una tutoria

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
22351 - Introducció a la Telemàtica
22353 - Computadors i Sistemes Operatius
  • Doble titulació: grau de Matemàtiques i grau d'Enginyeria Telemàtica (Pla 2020)2022-23
  • Grau d'Enginyeria Telemàtica2022-23
22358 - Xarxes d'Operadora
22378 - Radiocomunicacions
  • Grau d'Enginyeria Telemàtica (Pla 2010)2020-21
22655 - Xarxes amb Radioenllaços
  • Grau d'Enginyeria Telemàtica2023-24

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Comunicacions Mòbils (MCG) Membre
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB
Escolta