Botar al contingut

Dra. Antonia Picornell Rigo

Dra. Antonia Picornell Rigo
Catedràtica d'universitat
Genètica
  • Despatx 26primer pisGuillem Colom i Casasnovas

Currículum

Currículum breu

Llicenciada en Ciències (Biologia) (Premi Extraordinari, 1998) i Doctora en Biologia (1992) per la Universitat de les Illes Balears. Vaig iniciar la carrera docent com Ajudant a la UIB el novembre de 1993 i desprès d'ocupar diverses places, sóc Catedràtica d'Universitat de Genètica en el Departament de Biologia de la UIB des de juliol de 2017. He impartit docència als estudis de Biologia i Bioquímica, especialment en les matèries de Enginyeria Genètica, Genètica Humana i Genètica Molecular.

La meva activitat investigadora s'ha desenvolupat dins el camp de la Genètica de poblacions (en especial interès en les poblacions insulars). Les línies dins d'aquest camp han estat diverses, d'una banda s'ha estudiat la població balear des d'un punt de vista genètic-poblacional, tant a nivell antropològic com a nivell d'algunes malalties genètiques (hemocromatosi hereditària, porfíria variegata, beta-talassèmia), i també poblacions jueves de diversos orígens. D'altra banda, va ser objecte d'estudi la dinàmica poblacional de l'ADN mitocondrial en Drosophila subobscura. Finalment, en els darrers anys, hem treballat en l'estudi multidisciplinari de l'evolució del gènere Podarcis a la Mediterrània. Fruit de les diferents línies de treball descrites, he publicat 81 articles en revistes indexades internacionals i he estat investigadora en 50 projectes nacionals i autonòmics i en 1 europeu. He fet estades a les universitats de Haifa, Munic, Salta, Barcelona, Porto i a l'Hospital Beth Israel de Nova York.

He ocupa't diversos càrrecs acadèmics i de gestió a la UIB: Co-directora del Màster en Biotecnologia, Genètica i Biologia Cel·lular durant 4 cursos; Membre en la comissió d'elaboració i disseny (CED) del Grau de Bioquímica, i de la CED dels Màsters en Biotecnologia, Genètica i Biologia Cel·lular i en Biotecnologia Aplicada, Vicedegana de la Facultat de Ciències i Cap d'Estudis de Biologia entre els anys 2012-2016 i directora del programa de doctorat en Biotecnologia Biomèdica i Evolutiva des de 2022.

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb la professora per a fer una tutoria

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
11221 - Diagnòstic Molecular i Teràpia Gènica
21513 - Genètica Molecular
21533 - Enginyeria Genètica
21534 - Genètica Humana

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
BIODIVERSITAT BALEAR Col·laboradora
Genètica humana i evolutiva Investigadora principal
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB
Escolta