Botar al contingut
Escolta

Dr. Ramˇn Molina De Dios

Dr. Ramˇn Molina De Dios
Professor contractat doctor
Hist˛ria i Institucions Econ˛miques
  • Despatx DB222Segon pisGaspar Melchor de Jovellanos

CurrÝculum

CurrÝculum breu

RAMON MOLINA DE DIOS
Palma (Mallorca) 1955.Llicenciat en Hist˛ria i doctor cum laude per la UIB el 2002. Professor contractat doctor -des 2011- del Departament d'Economia Aplicada de la Universitat dels Illes Balears (UIB), Órea de coneixement en Hist˛ria i Institucions Econ˛miques .
Ha estat professor associat dels departaments d'Hist˛ria, Economia i Empresa i Economia Aplicada de la UIB entre 1993 i 2011. Ha impartit docŔncia en seminaris a les Universitats de Roma, Aut˛noma de Barcelona, ​​FlorŔncia, Tula (R˙ssia), Paderborn (Alemanya) i Tetuan (Marroc). Com a investigador ha realitzat una estada de tres mesos com a professor convidat a la London School of Economics de Londres.
Investigador especialitzat en l'estudi de l'evoluciˇ dels nivells de de vida i en la formaciˇ de mercats de treball en perspectiva hist˛rica, aixÝ com en l'evoluciˇ de l'economia balear dels segles XIX i XX. TambÚ ha desenvolupat investigacions sobre l'aplicacions de la tecnologia industrial i sobre la hist˛ria dels ferrocarrils. Ha format part com a investigador de quatre projectes d'investigaciˇ competitius en l'Ómbit nacional i ha estat membre del comitŔ cientÝfic dels cinc ˙ltims congressos d'hist˛ria ferroviÓria.
Ha publicat les seves investigacions en diverses revistes cientÝfiques com ara Historia Industrial, Historia AgrÓria, Revista de Hist˛ria de la Economia i la Empresa, Estudis d'Hist˛ria Econ˛mica, Randa o Transportes Servicios i Telecomunicaciones. ╔s autor d'un llibre sobre l'evoluciˇ dels nivells de vida a Mallorca i coautor de tres mÚs. Actualment treballa sobre l'evoluciˇ les ind˙stries agroalimentÓries i sobre la hist˛ria del turisme i la seva incidŔncia en la transformaciˇ de les economies mediterrÓnies durant el segle XX.

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participaciˇ
Estudis d'hist˛ria econ˛mica (GEHE) Membre
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB
Google+ UIB