Botar al contingut
Escoltar
 

Dr. Ramón Molina De Dios

personal.uib.cat/ramon.molina
Dr. Ramón Molina De Dios
Professor contractat doctor
Història i Institucions Econòmiques
 • Despatx DB222Segon pisGaspar Melchor de Jovellanos

  Dr. Ramón Molina De Dios

  personal.uib.cat/ramon.molina

  Currículum

  Currículum breu

  RAMON MOLINA DE DIOS
  Palma (Mallorca) 1955.Llicenciat en Història i doctor cum laude per la UIB el 2002. Professor contractat doctor -des 2011- del Departament d'Economia Aplicada de la Universitat dels Illes Balears (UIB), àrea de coneixement en Història i Institucions Econòmiques .
  Ha estat professor associat dels departaments d'Història, Economia i Empresa i Economia Aplicada de la UIB entre 1993 i 2011. Ha impartit docència en seminaris a les Universitats de Roma, Autònoma de Barcelona, ​​Florència, Tula (Rússia), Paderborn (Alemanya) i Tetuan (Marroc). Com a investigador ha realitzat una estada de tres mesos com a professor convidat a la London School of Economics de Londres.
  Investigador especialitzat en l'estudi de l'evolució dels nivells de de vida i en la formació de mercats de treball en perspectiva històrica, així com en l'evolució de l'economia balear dels segles XIX i XX. També ha desenvolupat investigacions sobre l'aplicacions de la tecnologia industrial i sobre la història dels ferrocarrils. Ha format part com a investigador de quatre projectes d'investigació competitius en l'àmbit nacional i ha estat membre del comitè científic dels cinc últims congressos d'història ferroviària.
  Ha publicat les seves investigacions en diverses revistes científiques com ara Historia Industrial, Historia Agrària, Revista de Història de la Economia i la Empresa, Estudis d'Història Econòmica, Randa o Transportes Servicios i Telecomunicaciones. És autor d'un llibre sobre l'evolució dels nivells de vida a Mallorca i coautor de tres més. Actualment treballa sobre l'evolució les indústries agroalimentàries i sobre la història del turisme i la seva incidència en la transformació de les economies mediterrànies durant el segle XX.

  Docència

  Horari de tutories

  Cal concertar cita prèvia amb el professor per a fer una tutoria

  Assignatures on imparteix docència. Any acadèmic 2020-21

  Assignatures on el professor imparteix docència
  Assignatura Informació a l'estudi on l'imparteix
  21203 - Història Econòmica de l'Empresa

  Docència dels 5 anys anteriors

  Assignatura Informació a l'estudi on on la va impartir
  21203 - Història Econòmica de l'Empresa
  21222 - Treball de Fi de Grau d'Empresa

  Recerca

  Grups de recerca

  Grup Tipus de participació
  Estudis d'història econòmica (GEHE) Membre
  Google+ UIB