Botar al contingut

Dr. Ramón Molina De Dios

Dr. Ramón Molina De Dios
Professor contractat doctor
Història i Institucions Econòmiques
  • Despatx DB222segon pisGaspar Melchor de Jovellanos

Currículum

Currículum breu

RAMON MOLINA DE DIOS
Palma (Mallorca) 1955.Llicenciat en Història i doctor cum laude per la UIB el 2002. Professor contractat doctor -des 2011- del Departament d'Economia Aplicada de la Universitat dels Illes Balears (UIB), àrea de coneixement en Història i Institucions Econòmiques .
Ha estat professor associat dels departaments d'Història, Economia i Empresa i Economia Aplicada de la UIB entre 1993 i 2011. Ha impartit docència en seminaris a les Universitats de Roma, Autònoma de Barcelona, ​​Florència, Tula (Rússia), Paderborn (Alemanya) i Tetuan (Marroc). Com a investigador ha realitzat una estada de tres mesos com a professor convidat a la London School of Economics de Londres.
Investigador especialitzat en l'estudi de l'evolució dels nivells de de vida i en la formació de mercats de treball en perspectiva històrica, així com en l'evolució de l'economia balear dels segles XIX i XX. També ha desenvolupat investigacions sobre l'aplicacions de la tecnologia industrial i sobre la història dels ferrocarrils. Ha format part com a investigador de quatre projectes d'investigació competitius en l'àmbit nacional i ha estat membre del comitè científic dels sis últims congressos d'història ferroviària.
Ha publicat les seves investigacions en diverses revistes científiques com ara Historia Industrial, Historia Agraria, Revista de Història de la Economia i la Empresa, Estudis d'Història Econòmica, Randa o Transportes Servicios i Telecomunicaciones. És autor d'un llibre sobre l'evolució dels nivells de vida a Mallorca i coautor de tres més. Actualment treballa sobre l'evolució les indústries agroalimentàries i sobre la història del turisme i la seva incidència en la transformació de les economies mediterrànies durant el segle XX.

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb el professor per a fer una tutoria

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
20531 - Treball de Fi de Grau de Turisme
20629 - Treball de Fi de Grau d'Economia
21203 - Història Econòmica de l'Empresa
21222 - Treball de Fi de Grau d'Empresa

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Estudis d'història econòmica (GEHE) Membre
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB
Escolta