Botar al contingut
Escolta

Dra. María Barceló Crespí

  • Despatx AC04planta baixaRamon Llull

Currículum

Currículum breu

Maria Barceló Crespí és Llicenciada en Història (1975) i Doctora en Història Medieval (1982). Premi Extraordinari de Doctorat (1984). Actualment exerceix de Catedràtica d'Història Medieval a la Universitat de les Illes Balears.

El seu perfil investigador queda centrat, sobretot, en l'estudi de la ciutat de Mallorca medieval. Són molts els treballs publicats envers aquest tema dels quals, només aquells referits de manera més o menys específica: Ciutat de Mallorca en el trànsit a la Modernitat (1988), La ciudad de Mallorca. La vida cotidiana en una ciudad mediterránea medieval (2006), La casa gòtica a la Ciutat de Mallorca (2009), El raval de mar de la ciutat de Mallorca (Segles XIII-XV) (2012).

En estreta relació amb el seu perfil investigador, actualment imparteix l'assignatura Fonts per a l'estudi de la ciutat de Mallorca medieval del Màster Patrimoni Cultural: investigació i gestió. També imparteix docència en els estudis de grau en Història, concretament assignatures centrades en l'edat mitjana.

Posseeix 5 trams d'investigació, el darrer dels quals fou concedit l'any 2014. Ha participat en diversos projectes d'investigació, entre els quals es poden esmentar Arte y liturgia. El contexto artístico de las consuetas catedralicias en la Corona de Aragón (2010) i Tripulaciones, armamentos, construcción naval y navegación en el Mediterráneo medieval (2014).

Actualment és la investigadora Principal del grup de recerca Estudis Medievals (GRESMED), de la Universitat de les Illes Balears. També és Magister de la Scuola Maioricensis Lullistica, Acadèmica de número de la Reial Acadèmia Mallorquina d'Estudis Genealògics, Heràldics i Històrics, Acadèmica corresponent de l'Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona. Alhora cal destacar la seva pertinència a societats científiques i entre elles cal remarcar ha estat Presidenta de la Societat Arqueològica Lul·liana (1993-2011). L'any 2005 el Govern de les Illes Balears li lliurà el Premi Ramon Llull en reconeixement a la seva trajectòria docent i investigadora.

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb la professora per a fer una tutoria

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
10311 - Taller de Paleografia (Medieval)
  • Màster Universitari en Patrimoni Cultural: Investigació i Gestió2021-22, 2022-23
10313 - Urbanisme Medieval. Fonts per a l'Estudi de Ciutat de Mallorca (XIII-XV)
  • Màster Universitari de Patrimoni Cultural: Investigació i Gestió2018-19, 2019-20
  • Màster Universitari en Patrimoni Cultural: Investigació i Gestió2020-21
20203 - Societats i Cultures en l'Edat Mitjana
20207 - Història Medieval Universal de l'Alta Edat Mitjana
20226 - Paleografia i Diplomàtica
20229 - Treball de Fi de Grau d'Història
20243 - Història de la Cultura de l'Europa Medieval

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Estudis medievals (GRESMED) Membre
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB