Botar al contingut

Dr. Jaume Jesús Carot Giner

Dr. Jaume Jesús Carot Giner
Catedràtic d'universitat
Física Teòrica
  • Despatx del Rectorprimer pisSon Lledó
  • Despatx F321tercer pisMateu Orfila i Rotger (Física)

Currículum

Currículum breu

Jaume Carot (Tortosa, desembre 1960), és llicenciat en Física per la Universitat de Barcelona (juliol 1982) i doctor en Física per la de les Illes Balears (gener de 1987). Honorary Research Fellow a la University of Aberdeen (Regne Unit), on va realitzar una estada postdoctoral de dos anys (1987-1989) al Dept. of Mathematics, finançada a través d'una Fleming Scholarship (British Council). Ha realitzat diverses estades de recerca al Regne Unit, Canadà, Alemanya i Portugal. Professor contractat a la Universidade da Madeira (Portugal) durant un semestre a 1993. Ha dirigit dues tesis doctorals i diverses tesis de llicenciatura i treballs de fi de màster. Actualment és Catedràtic d'Universitat de l'àrea de coneixement de Física Teòrica a la UIB.

Coautor, juntament amb el prof. Jesús Ibáñez (Univ. del País Basc), dels llibres 'Mecánica Teórica' (Ed. Reverte 2010, ISBN: 978-84-291-4359-1) i "Ejercicios de Mecánica Teórica" (Edicions UIB, ISBN:978-84-8384-338-3).

La seva recerca s'ha desenvolupat en l'àmbit de la teoria de la Relativitat General, en la qual ha seguit diverses línies d'investigació, que inclouen: Desenvolupaments matemàtics, propis de la geometria diferencial, (i en particular l'estudi de solucions exactes de les equacions d'Einstein); Magnetohidrodinàmica relativista; Solucions amb matèria fosca; Teoria relativista de l'elasticitat (amb aplicació a models d'escorça d'estrelles de neutrons) i Radiació gravitatòria des del punt de vista de les seves fonts i el seu procés d'emissió.

Autor de prop de seixanta articles en revistes internacionals indexades i d'un nombre semblant de capítols de llibre i altres publicacions científiques. Ha participat en més de 20 projectes d'investigació competitius, essent-ne l'IP d'algun d'ells. Actua com a referee de diverses publicacions internacionals i ha estat avaluador de la recerca per a agències de gestió de la investigació. Ha exercit diverses tasques de gestió acadèmica: director del màster en Física i del programa de doctorat (amb menció de qualitat) en Física, tots dos per la UIB; secretari i subdirector del centre d'estudis de postgrau. Vicerector de professorat i postgrau de la UIB, vicerector d'investigació i postgrau (2013-2017), i vicerector de recerca i internacionalització (2017 - febrer al 2019). El 2015 va ser elegit membre del comitè executiu de la comissió sectorial de R + D + I de la CRUE i al febrer de 2017 va ser nomenat membre del RIS3 Expert Group de l'EUA, càrrecs que ha mantingut fins a maig de 2019. Ha format part (2018-2019) del grup de treball de CRUE per a la 'Agenda Ibérica del Conocimiento'. En 2017 va ser nomenat membre del comitè de seguiment de l'estratègia RIS3 a Balears.

Docència

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
11268 - Relativitat i Geometria
  • Màster Universitari de Física Avançada i Matemàtica Aplicada2019-20
  • Màster Universitari en Física Avançada i Matemàtica Aplicada2020-21
20583 - Models Matemàtics de la Física
21011 - Mecànica Clàssica
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB
Escolta