Botar al contingut
Escolta

Dr. Jaume Jesús Carot Giner

Dr. Jaume Jesús Carot Giner
Catedràtic d'universitat
Física Teòrica
  • Despatx F321Tercer pisMateu Orfila i Rotger (Física)
  • Despatx del RectorPrimer pisSon Lledó

Currículum

Currículum breu

Jaume Carot (Tortosa, desembre 1960), és llicenciat en Física per la Universitat de Barcelona (juliol 1982) i doctor en Física per la de les Illes Balears (gener de 1987). Honorary Research Fellow a la University of Aberdeen (Regne Unit), on va realitzar una estada postdoctoral de dos anys (1987-1989) al Dept. of Mathematics, finançada a través d'una Fleming Scholarship (British Council). Ha realitzat diverses estades de recerca al Regne Unit, Canadà, Alemanya i Portugal. Professor contractat a la Universidade da Madeira (Portugal) durant un semestre a 1993. Ha dirigit dues tesis doctorals i diverses tesis de llicenciatura i treballs de fi de màster. Actualment és Catedràtic d'Universitat de l'àrea de coneixement de Física Teòrica a la UIB.

Coautor, juntament amb el prof. Jesús Ibáñez (Univ. del País Basc), dels llibres 'Mecánica Teórica' (Ed. Reverte 2010, ISBN: 978-84-291-4359-1) i "Ejercicios de Mecánica Teórica" (Edicions UIB, ISBN:978-84-8384-338-3).

La seva recerca s'ha desenvolupat en l'àmbit de la teoria de la Relativitat General, en la qual ha seguit diverses línies d'investigació, que inclouen: Desenvolupaments matemàtics, propis de la geometria diferencial, (i en particular l'estudi de solucions exactes de les equacions d'Einstein); Magnetohidrodinàmica relativista; Solucions amb matèria fosca; Teoria relativista de l'elasticitat (amb aplicació a models d'escorça d'estrelles de neutrons) i Radiació gravitatòria des del punt de vista de les seves fonts i el seu procés d'emissió.

Autor de prop de seixanta articles en revistes internacionals indexades i d'un nombre semblant de capítols de llibre i altres publicacions científiques. Ha participat en més de 20 projectes d'investigació competitius, essent-ne l'IP d'algun d'ells. Actua com a referee de diverses publicacions internacionals i ha estat avaluador de la recerca per a agències de gestió de la investigació. Ha exercit diverses tasques de gestió acadèmica: director del màster en Física i del programa de doctorat (amb menció de qualitat) en Física, tots dos per la UIB; secretari i subdirector del centre d'estudis de postgrau. Vicerector de professorat i postgrau de la UIB, vicerector d'investigació i postgrau (2013-2017), i vicerector de recerca i internacionalització (2017 - febrer al 2019). El 2015 va ser elegit membre del comitè executiu de la comissió sectorial de R + D + I de la CRUE i al febrer de 2017 va ser nomenat membre del RIS3 Expert Group de l'EUA, càrrecs que ha mantingut fins a maig de 2019. Ha format part (2018-2019) del grup de treball de CRUE per a la 'Agenda Ibérica del Conocimiento'. En 2017 va ser nomenat membre del comitè de seguiment de l'estratègia RIS3 a Balears.

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb el professor per a fer una tutoria

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on on la va impartir
11268 - Relativitat i Geometria
20583 - Models Matemàtics de la Física
21011 - Mecànica Clàssica
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB
Google+ UIB