Botar al contingut
Escolta

Dr. Juan Frau Munar

Dr. Juan Frau Munar
Catedràtic d'universitat
Química Física
  • Despatx QF102primer pisMateu Orfila i Rotger (Química)

Currículum

Currículum breu

Catedràtic d'Universitat de Química Física a la Universidad de las Islas Baleares.

Activitat investigadora. Després de doctorar-me en Química per la Universitat de les Illes Balears (1992) vaig realitzar una estada postdoctoral a la University College London. He publicat més de 150 articles a revistes internacionals, participat en 140 congresos científics i en 27 projectes d'investigació obtinguts en convocatòries públiques. Les grans línees d'investigació associades a aquests treballs són l'estudi del mecanisme d'acció de sistemes beta-lactàmics, el mecanisme de formació de bases de Schiff de derivats de la vitamina B6, el mecanisme d'inhibició de la FPPS humana i els darrers anys la glicació no enzimàtica de proteïnes, amb especial atenció a l'alfa -sinucleïna, proteïna associada al Parkinson. En tots aquests treballs he participat realitzant o coordinant els estudis teòrics en els que fonamentalment s'han utilitzad càlculs quàntics i simulacions de Dinàmica Molecular.

Director o codirector de sis tesis doctorals, dues tesis de licenciatura i vuit treballs de fi de màster. Membre del comité organitzador i del comité científic del VI ESPA (Electronic Structure: Principles and Applications) i coorganitzador del congrés Glycoproteins: From structure to disease, celebrats a Palma en 2008 i 2013, respectivamente. A més també he format part del comité organitzador, del comité executiu o del comité científic de diversos congresos organitzats per ANQUE, destacant especialment la sexta edició del EuCheMS (Sevilla 2016), i del ESPA 2014 (Granada) i ESPA 2018 (Toledo).

Encara que realitzam una investigació bàsica tenim un contracte d'investigació amb l'empresa Sanifit S.L. Actualment, tenim formalitzat un acord general de serveis derivat de l'aplicació d'una metodologia teòrica que hem desanvolupat.

Activitat docent. Des de 1990 he impartit docència a assignatures de la licenciatura de Química de tres plans d'estudi, al Grau de Química i al Grau d'Educació Primària. Des del curs 1996-97 també he impartit docència al Doctorat de Química de la UIB i al Màster en Ciència i Tecnologia Química de la UIB, amb menció de qualitat durant els cursos acadèmics 2004-2012. A més, he impartit docència durant 6 anys al Doctorado Interuniversitario en Química Teórica y Modelización Computacional i en quatre edicions de l'Escuela de Química Teórica que se celebra bianualment a Palma i de la que actualment som el director.

He participat en diversos articles/llibres/comunicacions docents/divulgatius, destacant un capitul del llibre Química Teórica y Computacional, i en setze projectes de caràcter divulgatiu o docent.

Experiència en gestió. Vicerector de Docència de la Universitat de les Illes Balears (2017-2021). Director del Departament de Química (2016-2017), subdirector del Departament de Química (2012-2015) i coordinador per a les relacions entre universidad i centres de secundària (2006-2015). Del 2000 al 2002 coordinador de COU de Química i del 2000 al 2013 professor especialista de Química de les PAU. Director del Màster de Formació del Professorat (2009-2016). Coordinador local del Máster de Química Teórica y Modelización Computacional celebrat a Palma el 2010 i actualment director de la Escuela de Química Teórica de Palma de Mallorca. Des de l'any 2003, president de l'Associació de Químics de les Illes Balears i vicedegà del Col.legi Oficial de Químics de les Illes Balears.

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb el professor per a fer una tutoria

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
10704 - Treball de Fi de Màster
  • Màster Universitari en Formació del Professorat2021-22
21404 - Química II
21405 - Laboratori General de Química II
21408 - Química Física I
21428 - Laboratori de Química Avançada
21429 - Laboratori Integrat de Química
22123 - Ciències Experimentals i la seva Didàctica I (Biologia-Química)

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Anàlisi per injecció en flux i anàlisi de traces (FI-TRACE) Col·laborador
Reactivitat molecular (ReacMol) Investigador principal
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB