Botar al contingut
Escolta

Dr. Onofre Martorell Cunill

Dr. Onofre Martorell Cunill
Catedràtic d'universitat
Economia Financera i Comptabilitat
  • Despatx DB114primer pisGaspar Melchor de Jovellanos

Currículum

Currículum breu

Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials (UIB, 1992). Màster en Direcció Financera (Centre d'Estudis Financers de Madrid, 1994). Doctorat amb Excel·lent Cum laude amb la tesi titulada 'Les cadenes hoteleres. Un model de creixement empresarial' (UIB, 2001), proposta per a Premi Extraordinari de Doctorat.

 

En l'àmbit de la recerca, he centrat principalment el meu estudi en les finances corporatives i estratègies d'expansió de les cadenes hoteleres internacionals. En aquest àmbit he publicat: 11 articles en revistes JCR i SJR (10 d'ells indexats en JCR), on destaquen Tourism Management, International Journal of Hospitality Management, Expert System with Applitacion, i Tourism Economics; 4 llibres, destacant el publicat per Haworth, Nova York, USA (116 cites, 180 biblioteques universitàries a tot el món, i traduït al xinès), i el titulat 'Cadenes Hoteleres. Anàlisi del Top 10', publicat per Ariel Turisme en 2002 (amb 45 cites); i 25 capítols de llibres en editorials de prestigi com Springer, destacant els capítols de les Empreses Hoteleres de la publicació anual L'Activitat Turística Espanyola (AECIT) de l'Editorial Síntesi; i la presentació de 49 ponències en congressos nacionals i internacionals, destacant AECIT, AEDEM, ACEDE, SIGEF i IATE. També he dirigit 1 tesi doctoral, titulada 'Four Papers about the Development Market Concentration, Mobility, Profitability and Factors Influencing Choice of Entry Mode in the Hotel Chains'.

 

He participat en 1 projecte europeu de convocatòria competitiva, 9 nacionals (3 del Ministeri, 1 d'ells com a Investigador Principal) i un autonòmic. Així mateix, dirigeixo el Grup de Recerca 'Direcció i Gestió d'Empreses i Destinacions Turístiques' registrat en el catàleg de la UIB.

 

Actualment soc membre del Consell Editorial de la revista Tourism Economics (JCR Q3 i SJR primer decil).

 

El treball científic es resumeix en 118 publicacions: 20 articles (17 indexats en JCR o SJR- 14 d'ells són de primer quartil (Q1)-, i 2 indexats en altres bases de dades), 6 llibres (1 llibre com a editor), 33 capítols de llibre i 58 ponències presentades en congressos nacionals i internacionals.

 

Aquesta labor investigadora s'ha traduït en el reconeixement de 2 Sexennis; i 5 premis de recerca, destacant el premi al millor article de recerca en turisme de l'Associació d'Experts Científics en Turisme (AECIT) en dues ocasions.

 

En l'àmbit docent, des de l'any 1993 fins a l'actualitat, he impartit diverses assignatures en les finances empresarials, obtenint valoracions positives per sobre de la mitjana de la Universitat. Actualment compto amb l'avaluació positiva de 5 trams docents (quinquennis).

 

He publicat 1 llibre de caràcter docent: 'Economia de l'empresa II: Decisions d'inversió i finançament', Editorial Universitat de les Illes Balears.

 

Des de l'any 2007 dirigeixo el Màster en Direcció d'Empreses de Serveis (MBA) i des de 2011 el Màster en Gestió Turística (MTA).

 

En l'àmbit de la transferència del coneixement, he complementat la meva activitat científica amb la de transferència al sector productiu, destacant l'obtenció d'un Sexenni de Transferència.

 

En l'àmbit de les activitats professionals, presideixo l'Il·lustre Col·legi Oficial d'Economistes de les Illes Balears, des de desembre 2009. També formo part del Consell Assessor del periòdic especialitzat L'Econòmic.

 

En l'àmbit de la gestió universitària, he ocupat diversos càrrecs unipersonals durant 15 anys: (1) Secretari Acadèmic Fundador. Escola de Hotelería de les Illes Balears, (2) Secretari de Departament, (3) Director d'Escola Universitària de Turisme Felipe Moreno i, en l'actualitat, (4) Director d'Escola Universitària de Turisme del Consell Insular d'Eivissa.

Docència

Horari de tutories

Hores de tutoria del professor
Data d'inici Data de fi Dia Hora d'inici Hora de fi Lloc
12/09/2022 28/07/2023 dimarts 13.00 14.00 DB114 JOVELLANOS. PREVIA SOLICITUD PER CORREU ELECTRONIC

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
20490 - Treball de Fi de Grau
  • Doble titulació: grau d'Administració d'Empreses i grau de Dret2017-18, 2018-19
20516 - Finances Empresarials
20531 - Treball de Fi de Grau de Turisme
20534 - Direcció Financera de l'Empresa Turística
21222 - Treball de Fi de Grau d'Empresa
29930 - Gestió Fiancera de l'Empresa Hotelera
  • Grau de Direcció Hotelera (Centre ads. Hoteleria de les Illes Balears)2021-22
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB