Botar al contingut

Dra. Ana Patricia Trapero Llobera

Dra. Ana Patricia Trapero Llobera
Professora titular d'universitat
Literatura Espanyola
  • Despatx CB17segon pisRamon Llull

Currículum

Currículum breu

Doctora en Filologia Hispànica per la Universitat de les Illes Balears on imparteix docència. La seva línia d'investigació se centra en el concepte de dramatúrgia -essencialment d' origen teatral- aplicada als mitjans audiovisuals i als continguts friccionals en distintes plataformes com són el cinema, la televisió i els videojocs. La seva línia d'investigació actual es centra en els temes relacionats amb la globalització, tant econòmica com científica y tecnològica; aquesta darrera centrada en l'aplicació teòrico-pràctica de la cartografia del Posthumanisme.

Aquestes línies de treball, que es nodreixen de metodologies interdisciplinàries i transversals, es reflecteix a publicacions, assistència a reunions científiques de caràcter nacional i internacional, mencions en repertoris bibliogràfics de especialistes reconeguts, participació en cursos de postgrau nacionals i utilització de la investigació en articles, textos i cursos online massius -Moocs- d'universitats espanyoles. Igualment, ha esta responsable del grup d'investigació de la UIB «Representación, Ideología y Recepción de la Cultura Audiovisual» (RIRCA) i investigadora principal de tres projectes nacionals competitius: «Dramaturgias Televisivas Contemporáneas» (HUM2007-61753FILO) i «Amenazas globales y miedos de la vida cotidiana en las dramaturgias audiovisuales contemporáneas» (FFI2011-25404) i «El rol de la ficción televisiva en los procesos de construcción identitaria en el siglo XXI» (FFI2014-55781R). En l' actualitat és membre investigador del projecte competitiu liderat per el Tecnocampus/UPF titulat «Mito e ideología en los videojuegos contemporáneos» (PID2020-118776GA-100).

La seva docència en la UIB se ha desenvolupat a la Llicenciatura de Filologia Hispànica i actualment en el Grau de Llengua i Literatura Espanyoles i en el Màster en Llengües i Literatures Modernes així com en el Grau en Comunicació Audiovisual en la Escola Superior Alberta Giménez adscrita a la UIB fins el 2014.

En l' àmbit de la gestió acadèmica, destaca la seva participació en la elaboració dels títols de grau i de màster oficial de la UIB esmentats. Entre 2005 i 2013 ha ocupat els següents càrrecs : vicedegana de la facultat de lletres, subdirectora de departament, secretaria de departament, directora del servei d'activitats culturals, directora del gabinet de la rectora, vicerectora de projecció cultural i vicerectora de projecció universitària.

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb la professora per a fer una tutoria

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
11140 - Tècniques d'Investigació en Estudis Literaris i Culturals
  • Màster Universitari de Llengües i Literatures Modernes2019-20
11190 - Treball de Fi de Màster
  • Màster Universitari de Llengües i Literatures Modernes2019-20
  • Màster Universitari en Llengües i Literatures Modernes2023-24
20807 - Literatura Espanyola del Segle XVIII
20828 - Treball de Fi de Grau de Llengua i Literatura Espanyoles
20847 - Teories Escèniques en la Història del Teatre Espanyol
20851 - Escriptura i Mitjans Audiovisuals
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB
Escolta