Botar al contingut
Escoltar
 

Dr. Miguel Ángel Roca Bennasar

personal.uib.cat/mroca
Dr. Miguel Ángel Roca Bennasar
Catedràtic d'universitat
Psiquiatria

  Dr. Miguel Ángel Roca Bennasar

  personal.uib.cat/mroca

  Currículum

  Currículum breu

  Catedràtic de Psiquiatria en el Departament de Medicina (en constitució) de la Universitat dels Illes Balears (UIB). Degà de la Facultat de Medicina i coordinador de l'Àrea de Neurociències de l'Institut Universitari d'Investigació en Ciències de la Salut (IUNICS). Ha estat Vicerector de Relacions Institucionals i Alumnat de la UIB, director de 2 màsters universitaris i de 2 Cursos d'Especialista Universitari. Investigador de referència del Programa d'Excel·lència Investigadora de la Societat Espanyola de Psiquiatria Biològica. Membre de la Xarxa d'Activitats Preventives i de Promoció de la Salut (redIAPP). Forma part del Global Consortium for Prevention of Depression.

  Avaluador de projectes en convocatòries públiques de l'Agència Nacional d'Avaluació i Prospectiva, l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (Catalunya) i la Fundació Pública Andalusa Progrés i Salut (Andalusia), així com en agències avaluadores del Regne Unit i d'Holanda.

  Va ser professor visitant a la Carnegie Mellon University i el Western Psychiatric Institute (Pittsburgh, EUA).

  Àmplies aportacions en congressos, tallers i seminaris, convidat a conferències o ponències en reunions o sessions plenàries de diferents Congressos Nacionals i Internacionals.

  Ha rebut premis a treballs presentats a l'European Congress of Psychiatry, el Congrés Nacional de Psiquiatria o l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears.

  Figura al consell editorial i de redacció de nombroses revistes de l'especialitat i és editor de 'Actes Espanyoles de Psiquiatria'. Avaluador regular d'articles en revistes indexades al Journal Citation Report. Traductor o revisor de textos científics internacionals (p. Ex. Sinopsi de Psiquiatria de Kaplan i Sadock). Ha format part activa de projectes de Consensos o Guies Clíniques de la Societat Espanyola de Psiquiatria, la Societat Espanyola de Psiquiatria Biològica o la Fundació Espanyola de Psiquiatria i Salut Mental. Coordinador del Manual de Residents de Psiquiatria. Coordinador i redactor de diversos Programes de Formació Continuada de la Societat Espanyola de Psiquiatria, la Societat Espanyola de Psiquiatria Biològica i la Societat Espanyola de Medicina Rural i Generalista. Redactor de Programes de Formació Continuada del Consell Català de la Formació Continuada en Atenció Primària per 'Psiquiatria en Atenció Primària'. Membre de l'International Advisory Board de diferents publicacions.

  Té experiència en Gestió en societats científiques: ha estat president de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears a Balears, Acadèmia Mèdica Balear, secretari de la Societat Espanyola de Psiquiatria, membre de la Junta Directiva o Board de la World Psychiatric Association com a representant del Sud d'Europa i president i patró secretari de la Fundació Espanyola de Psiquiatria i Salut Mental.

  President del Comitè Organitzador del VII Congrés Nacional de Psiquiatria (2003) i del XIX Congrés Nacional de Psiquiatria (2016). Co-President del Comitè Organitzador del Congrés Mundial de Psiquiatria (2014). Membre del Comitè Organitzador de la World Psychiatric Association Thematic Conference 'Quality and Outcome Research in Psychiatry'. President del Comitè Científic i Organitzador de l'International Simposium on Predictive Factors of Psychopharmacological Response, organitzat per l'Association of European Psychiatrists, entre d'altres reunions científiques.

  Docència

  Horari de tutories

  Cal concertar cita prèvia amb el professor per a fer una tutoria

  Assignatures on imparteix docència. Any acadèmic 2019-20

  Assignatures on el professor imparteix docència
  Assignatura Pla/campus on la imparteix
  23018 - Psicologia Mèdica
  11593 - Documentació i Investigació en Psicologia Sanitària

  Docència dels 5 anys anteriors

  Assignatura Estudi on la va impartir
  11591 - La Intervenció en la Psicopatologia en Infants, Adolescents i Adults
  • Màster Universitari de Psicologia General Sanitària2015-16, 2016-17
  11593 - Documentació i Investigació en Psicologia Sanitària
  21328 - Psicopatologia
  21364 - Psicopatologia dels Trastorns Psicòtics
  23018 - Psicologia Mèdica

  Recerca

  Grups de recerca

  Grup Tipus de participació
  Transtorns mentals d'alta prevalença en Atenció Primària (TRAMAP) Investigador principal
  Google+ UIB