Botar al contingut
Escoltar
 

Dr. Jaume Rosselló Mir

personal.uib.cat/jaume.rossello
Dr. Jaume Rosselló Mir
Professor titular d'universitat
Psicologia Bàsica
  • Despatx A-206Segons pisGuillem Cifre de Colonya

Dr. Jaume Rosselló Mir

personal.uib.cat/jaume.rossello

Currículum

Currículum breu

Jaume Rosselló-Mir es llicencià i, llavors, es doctorà en Psicologia a la Universitat de les Illes Balears. Des de 1988, és docent i investigador del Departament de Psicologia, on actualment exerceix com a professor titular d'universitat (TU). Ha estat sotsdirector i secretari de l'esmentat departament. Ha investigat la Psicofisiologia del Son Humà gràcies a una beca de Sa Nostra per fer una estada de recerca a la l'Istituto di Clinica Neurologica della Università di Bologna (1990). També n'ha fetes, d'estades d'investigació, a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat de València. En l'àmbit de la psicologia aplicada, s'ha centrat en l'estudi de la Psicologia de la Seguretat Viària, i, especialment, en el tema de la influència de les baixes alcoholèmies sobre l'atenció del conductor, motiu de la seva la tesi doctoral, què fou mereixedora del 'Premio de Investigación Memorial MªAngeles Jiménez sobre Seguridad Vial' (2002). Així mateix, li fou atorgat el Premi Extraordinari de Doctorat (2001). Dirigí el Departament de Psicologia i Intervenció Social de l'Associació Ara-FoH (2004-2005). Fou President de l'Associació Balear per a l'Estudi de la Seguretat i l'Educació Viàries (ABESVIT), des de 1999 fins a 2007. Ha publicat diversos llibres i capítols de llibre sobre temes relacionats amb la psicologia de l'atenció, amb la motivació i les emocions humanes, així com una teringa d'articles en revistes científiques. El Col·legi Oficial de Psicòlegs Estatal va seleccionar un d'aquests articles com un dels millors treballs de recerca publicats en llengua espanyola (1998). Ha participat en 11 projectes de recerca finançats (DGICYT, Ministerio de Educación y Cultura, Ministerio del Interior, Govern Balear, Sociedad Española de Neumologia, Institut Oftalmològic de la Clínica Dexeus, entre d'altres). Fins ara, li han estat concedits quatre trams de recerca -sexennis-, de quatre possibles. És revisor oficial de l'ANEP, de l'AGAUR i de diverses revistes científiques. Ha estat Director del Servei de Publicacions i Intercanvi Científic de la UIB (2004-05). En el si del Grup 'Evolució i Cognició Humana' col·labora en el disseny i realització d'experiments comportamentals i neuropsicològics relacionats amb el seu àmbit de recerca. Ha format part del Comité Coordinador de l'Any Darwin a les Illes Balears (http://www.anydarwin.cat), així com Vicepresident de la Society for the Advancement of Judgment and Decision-making Studies des de 2014 fins a 2018.

Actualment, és membre del grup de recerca Evocog (Evolució i Cognició Humana, UIB-CSIC) i investiga, fonamentalment, la influència del processament afectiu (òptim i subòptim) sobre les preferències estètiques i sobre els judicis morals.

Tòpics de recerca: Experimental Psychology, Empiral Aesthetics, Emotion, Social Cognition Motivation, Affective priming, Implicit measures, Visual Attention, Road Safety (Human Factors), Branding, Consumer Behaviour.


Més informació sobre el Dr. Rosselló-Mir:

http://uib-es.academia.edu/JaumeRossell%C3%B3Mir

http://www.evocog.org/es/miembros/399-jaume-rossello-investigador.html

http://www.researchgate.net/profile/Jaume_Rossello_Mir

https://scholar.google.es/citations?user=o4kUjDsAAAAJ&hl=en

ORCID: http://orcid.org/0000-0003-4010-7868

https://jaumerossellomir.com/

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb el professor per a fer una tutoria

Assignatures on imparteix docència. Any acadèmic 2020-21

Assignatures on el professor imparteix docència
Assignatura Informació a l'estudi on l'imparteix
21314 - Motivació i Emoció
21342 - Psicologia de les Emergències
21340 - Psicologia del Trànsit i Seguretat Vial
21332 - Treball de Fi de Grau de Psicologia
11194 - Cognició i Cervell

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on on la va impartir
11194 - Cognició i Cervell
  • Màster Universitari de Cognició i Evolució Humana2017-18, 2019-20
11203 - Emoció i Cognició
  • Màster Universitari de Cognició i Evolució Humana2015-16, 2016-17
11215 - Treball de Fi de Màster
  • Màster Universitari de Cognició i Evolució Humana2015-16, 2018-19
21314 - Motivació i Emoció
21332 - Treball de Fi de Grau de Psicologia

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Evolució i cognició humana (EVOCOG) Membre
Google+ UIB