Botar al contingut
Escolta

Dr. Jaume Rosselló Mir

Currículum

Currículum breu

Jaume Rosselló-Mir es llicencià i, llavors, es doctorà en Psicologia a la Universitat de les Illes Balears. Des de 1988, és docent i investigador del Departament de Psicologia, on actualment exerceix com a professor titular d'universitat (TU). Ha estat sotsdirector i secretari de l'esmentat departament. Ha investigat la Psicofisiologia del Son Humà gràcies a una beca de Sa Nostra per fer una estada de recerca a la l'Istituto di Clinica Neurologica della Università di Bologna (1990-1991). També n'ha fetes, d'estades d'investigació, a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat de València. En l'àmbit de la psicologia aplicada, s'ha centrat en l'estudi de la Psicologia de la Seguretat Viària, i, especialment, en el tema de la influència de les baixes alcoholèmies sobre l'atenció del conductor, motiu de la seva la tesi doctoral, què fou mereixedora del 'Premio de Investigación Memorial MªAngeles Jiménez sobre Seguridad Vial' (2002). Així mateix, li fou atorgat el Premi Extraordinari de Doctorat (2001). Dirigí el Departament de Psicologia i Intervenció Social de l'Associació Ara-FoH (2004-2005). Fou President de l'Associació Balear per a l'Estudi de la Seguretat i l'Educació Viàries (ABESVIT), des de 1999 fins a 2007. Ha publicat diversos llibres i capítols de llibre sobre temes relacionats amb la psicologia de l'atenció i de la percepció, amb la motivació i les emocions humanes, així com múltiples articles en revistes científiques amb factor d'impacte. El Col·legi Oficial de Psicòlegs Estatal va seleccionar un d'aquests articles com un dels millors treballs de recerca publicats en llengua espanyola (1998).

Ha participat en 10 projectes de recerca finançats (DGICYT, Ministerio de Educación y Cultura, Ministerio del Interior, Govern Balear, Sociedad Española de Neumologia, Institut Oftalmològic de la Clínica Dexeus, entre d'altres). La Comissió nacional avaluadora de l'activitat investigadora (CNEAI) li ha concedit cinc trams de recerca -sexennis-, de cinc possibles, és a dir, l'equivalent a 30 anys de recerca oficialment reconeguda i valorada positivament. Ha estat revisor oficial de l'ANEP, de l'AGAUR i de diverses revistes científiques. Fou també Director del Servei de Publicacions i Intercanvi Científic de la UIB (2004-05). En el si del Grup 'Evolució i Cognició Humana' col·labora en el disseny i realització d'experiments comportamentals i neuropsicològics relacionats amb el seu àmbit de recerca. Ha format part del Comité Coordinador de l'Any Darwin a les Illes Balears. Ha estat Vicepresident de la Society for the Advancement of Judgment and Decision-making Studies des de 2014 fins a 2018 i és, des del 2022, Secretari de la CAD del Doctorat en Cognició i Evolució Humana.

Actualment, fa part del grup de recerca Evocog (Evolució i Cognició Humana, UIB-CSIC) i investiga sobre la influència del processament emocional i contextual (implcit i explicit) sobre les preferències i les eleccions humanes.

Temes de recerca: Psicologia experimental, preferències i eleccions humanes, emocions, cognició implícita, atenció visual, Psicologia del trànsit i seguretat.

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb el professor per a fer una tutoria

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
11194 - Cognició i Cervell
11215 - Treball de Fi de Màster
  • Màster Universitari de Cognició i Evolució Humana2018-19
21314 - Motivació i Emoció
21332 - Treball de Fi de Grau de Psicologia
21340 - Psicologia del Trànsit i Seguretat Vial
21342 - Psicologia de les Emergències

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Evolució i cognició humana (EVOCOG) Membre
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB