Botar al contingut
Escoltar
 

Dr. Jeroni Galmés Galmés

personal.uib.cat/jeroni.galmes
Dr. Jeroni Galmés Galmés
Professor titular d'universitat
Fisiologia Vegetal

Dr. Jeroni Galmés Galmés

personal.uib.cat/jeroni.galmes

Currículum

Currículum breu

Jeroni Galmés va rebre la seva llicenciatura en Biologia (2001) i Màster en Gestió de Qualitat i Medi Ambient (2001) a la Universitat de les Illes Balears (UIB).
Es va iniciar en activitats científiques en 2001, en el camp de l'ecofisiologia de la fotosíntesi. El 2006 va defensar la seva tesi doctoral, titulada 'Ecophysiological traits and their responses to drought in species from the Balearic Islands with different growth forms', sota la supervisió del Dr. Jaume Flexas. El 2007, va rebre una beca post-doctoral del Govern espanyol per dur a terme el projecte 'Molecular and Physiological approximations for crop performance improvement under drought' a Rothamsted Research (Regne Unit) i a la Universitat Nacional d'Austràlia (Austràlia).
Actualment és professor Titular d'Universitat del departament de Biologia a la UIB, amb responsabilitats docents en els graus d'Enginyeria Agrícola i del Medi Rural i de Biologia, així com en el Màster en Biotecnologia Aplicada. Ha organitzat i participat en diversos cursos de doctorat i post-doctorat a la UIB i a l'estranger. Va formar part de la comissió per al desenvolupament i el disseny del pla d'estudis actual del grau en Enginyeria Agrícola i del Medi Rural. Va dirigir un projecte d'innovació docent en l'aplicació de crèdits europeus a la UIB. Actualment és membre del Comitè de Bioseguretat a la UIB i membre dels comitès d'Avaluació de la Qualitat i de Transferència i Reconeixement de Crèdits del grau en Enginyeria Agrícola i del Medi Rural.
Ha participat com a investigador principal o com a part de l'equip d'investigació en projectes de recerca finançats per agències públiques autonòmiques, estatals i internacionals, així com per empreses líders en el sector privat. La seva recerca se centra principalment en l'ecofisiologia de la vegetació natural i dels cultius, en les respostes de les plantes a estressos abiòtics, en el procés fotosintètic amb èmfasi en l'enzim Rubisco, en la millora de la capacitat fotosintètica a través d'enfocaments de bioenginyeria i en la maduració de fruits. Durant aquests anys, ha desenvolupat col·laboració intensa amb grups de recerca estatals i internacionals. Ha visitat i desenvolupat estades de recerca al llarg de la seva doctorat i post-doctorat en universitats i centres de recerca (Xile, Colòmbia, Brasil, Tunísia, Regne Unit, Itàlia, Austràlia, Alemanya, etc.) nacionals i internacionals. També ha format part de diverses expedicions científiques per investigar l'ecofisiologia de plantes autòctones de l'Antàrtida i els Andes.
És autor de més de 70 articles en revistes internacionals, llibres i capítols de llibres, i ha participat en més de 80 congressos estatals i internacionals. Com a resultat de les seves investigacions i descobriments, ha rebut diversos premis, incloent el Premi Espanyol d'Investigació sobre Relacions Hídriques (2008), per la millor tesi doctoral en les relacions hídriques de plantes, i el 'Premi Sabater' (2011, Societat Espanyola de Fisiologia Vegetal) com el millor científic jove en fisiologia vegetal.
Actua de manera regular com a revisor de diverses revistes internacionals i agències de finançament autonòmiques, estatals i internacionals. Forma part del Consell Científic per al Programa Home i Biosfera (UNESCO) en representació de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb el professor per a fer una tutoria

Assignatures on imparteix docència. Any acadèmic 2019-20

Assignatures on el professor imparteix docència
Assignatura Pla/campus on la imparteix
22452 - Bases de la Producció Vegetal
22466 - Biotecnologia Agrària
20130 - Fisiologia i Genètica de les Interaccions Planta-Microorganisme

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Estudi on la va impartir
11228 - Tècniques i Metodologies de Camp
11239 - Treball de Fi de Màster
20119 - Fisiologia Vegetal
20130 - Fisiologia i Genètica de les Interaccions Planta-Microorganisme
21507 - Fisiologia Vegetal
21524 - Treball de Fi de Grau en Bioquímica
22452 - Bases de la Producció Vegetal
22466 - Biotecnologia Agrària

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Biologia de les plantes en condicions mediterrànies Membre

Especialitats

Google+ UIB