Botar al contingut

Dr. Victor Martínez Moll

Dr. Victor Martínez Moll
Professor titular d'universitat
Enginyeria Mecànica
  • Despatx F209segon pisMateu Orfila i Rotger (Física)

Currículum

Currículum breu

Títols

Doctor per la UPC, Universitat Politècnica de Catalunya, Programa de Mecànica (2003)
Enginyer Industrial, Universitat Politècnica de Catalunya, Especialitat Mecànica (1996)
Enginyer Tècnic Industrial, Universitat Politècnica de Catalunya, Especialitat Mecànica (1992)


Recerca

Durant el darrer any dels estudis d'Enginyeria Industrial, en Víctor Martínez va treballar com a becari al departament de Màquines i Motors Tèrmics, de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Terrassa, en el desenvolupament de models d'evolució de fronts de flama en motors de combustió interna.

Després de passar un any a Mallorca acabant el seu PFC en aquest tema, es va incorporar a l'Àrea d'Enginyeria Mecànica de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona com a becari de recerca i allà va realitzar la seva tesi doctoral, dedicada a l'estudi de les unions mecàniques dels materials compostos que s'empren en la base de les pales de grans aerogeneradors. Les tècniques principals emprades per aquest estudi són l'anàlisi estructural pel mètode dels elements finits, la caracterització de propietats mecàniques de materials compostos i la realització d'assaigs en elements mecànics estructurals.

L'any 2002 es va incorporar a l'Àrea d'Enginyeria Mecànica del Departament de Física de la UIB, on ha estat impartint docència i realitzant tasques d'investigació des de llavors. Des de la seva incorporació a la Universitat de les Illes Balears el seu camp principal de recerca ha estat el desenvolupament i anàlisi de captadors solars tèrmics de concentració. El resultat principal d'aquesta activitat ha estat el desenvolupament del captador de concentració anomenat CCStaR, que permet assolir temperatures de treball de fins a 200ºC sense necessitat de moure els miralls concentradors, cosa que facilita la seva integració en cobertes d'edificis. Paral·lelament a aquesta tasca principal, col·labora en investigacions relacionades amb l'eficiència energètica a l'edificació.


Docència

Des de l'any 1992, en Víctor Martínez ha desenvolupat tasques de docència relacionades amb les àrees d'Expressió Gràfica a l'Enginyeria, Màquines i Motors Tèrmics i Enginyeria Mecànica.

Des de la implantació dels nous plans d'estudis, les assignatures impartides inclouen: Sistemes Mecànics, Expressió Gràfica i Disseny Assistit per Ordinador i Enginyeria Termoenergètica (totes tres del Grau d'Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica), Fonaments d'Instal·lacions (Grau d'Edificació) i l'assignatura del Màster de Física Avançada i Matemàtica Aplicada: Simulació per Elements Finits

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb el professor per a fer una tutoria

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
11318 - Disseny de Màquines
11329 - Treball de Fi de Màster
11445 - Simulació per Elements Finits
  • Màster Universitari de Física Avançada i Matemàtica Aplicada2019-20
11959 - Mecànica de Materials i Estructures
  • Màster Universitari en Enginyeria Industrial2023-24
22404 - Expressió Gràfica i Disseny Assistit per Ordinador
22409 - Sistemes Mecànics
  • Grau d'Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica2019-20, 2020-21
  • Màster Universitari en Enginyeria Industrial2020-21

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Grup de Recerca en Enginyeria Energètica (GREEN) Investigador principal
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB
Escolta