Botar al contingut

Dr. Bartomeu Alorda Ladaria

Dr. Bartomeu Alorda Ladaria
Professor titular d'universitat
Tecnologia Electrònica
  • Despatx F333tercer pisMateu Orfila i Rotger (Física)

Currículum

Currículum breu

Bartomeu Alorda, Enginyer de Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya i Doctor en Física per la Universitat de les Illes Balears.

Centra inicialment la seva investigació en l'estudi dels circuits de memòries SRAM y l'aplicació de diferents tècniques de verificació i minimització dels efectes de la miniaturització de la tecnologies CMOS. L'etapa post-doctoral es centra en l'aprofundiment i avanç de la línia d'investigació iniciada mitjançant l'evolució natural cap a l'estudi dels efectes d'estabilitat i robustesa dels circuits electrònics davant les variacions transitòries temporals (radiació ionitzant i falles funcionals no destructives), tenint en compta les variacions paramètriques dels processos de fabricació.

Des de 2007 ha realitzat en paral·lel tasques d'investigació multidisciplinàries centrades en millorar la relació més directe amb l'entorn socio-econòmic de la UIB i, en aquest sentit, ha desenvolupat una intensa tasca per establir un procés de continua actualització del coneixement tecnològic orientat a la transferència i basat sobre l'aplicació de sistemes microcontrolats amb tecnologia de xarxes de sensors i el desenvolupament de la monitorització remota lligada a conceptes com la SmartCity i el desenvolupament del Turisme Digital en SmartDestinations. Participa en varis cursos de màster y post-grau relacionats amb sistemes de gestió automatitzada d'edificis i serveis, i el seu impacte pel desenvolupament d'una SmartDestination. Es coordinador del grup de treball SmartCity /SmartDestination de la UIB. Investigador Principal del Grup de eHealth i Telemedicina de l'IdisBa.

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb el professor per a fer una tutoria

Direcció de tesis

Director de tesis l'any acadèmic 2024-25 als programes de doctorat següents:

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
11323 - Gestió de Projectes R+D+I
11329 - Treball de Fi de Màster
11769 - Connectivitat i Integració de Sistemes a IoT
  • Màster Universitari en Sistemes Intel·ligents2019-20
11771 - Àrees d'aplicació d'IoT
21019 - Instrumentació Electrònica
  • Grau de Física2023-24
  • Màster Universitari en Enginyeria Industrial2023-24
22361 - Microprocessadors i Microcontroladors
22376 - Treball de Fi de Grau d'Enginyeria Telemàtica
  • Doble titulació: grau de Matemàtiques i grau d'Enginyeria Telemàtica (Pla 2018)2022-23
  • Grau d'Enginyeria Telemàtica (Pla 2010)2022-23
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB
Escolta