Botar al contingut
Escolta

Dr. Javier Gulías León

Dr. Javier Gulías León
Professor titular d'universitat
Biologia (director)
Producció Vegetal
  • Despatx AX004planta baixaMateu Orfila i Rotger (Química)

Currículum

Currículum breu

Llicenciat en Biologia i Doctor en Ciències des de l'any 2004. La seva carrera investigadora ha estat lligada a diversos aspectes de la Biologia Vegetal, en particular a la resposta de les plantes a la sequera i a la seva capacitat productiva en ambients mediterranis. Va iniciar la seva recerca en estudis relacionats amb l'adaptació al dèficit hídric d'espècies d'interès agronòmic a ambients mediterranis, principalment espècies farratgeres i vinya. Posteriorment, va realitzar la seva tesi doctoral en ecofisiologia comparada d'arbusts mediterranis amb interès en revegetació, a la qual es va estudiar l'efecte del dèficit hídric sobre la fotosíntesis i la regeneració de poblacions en zones de clima mediterrani. Una vegada finalitzada la tesi doctoral, va continuar amb els estudis en espècies d'interès agronòmic, ampliant l'enfocament productiu a altres àmbits com la utilitat d'espècies i varietats autòctones de les Illes balears en la revegetació i la jardineria en zones de clima mediterrani.

Per altra banda, ha compaginat la recerca amb la tasca docent en els estudis d'Enginyeria Tècnica Agrícola i en el Grau en Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural -GEAM des de 2003 com a professor de l'àrea de Producció vegetal al Departament de Biologia de la UIB, centrant la seva docència en l'àrea de jardineria i paisatgisme. A més, ha estat codirector del Màster en Biotecnologia Aplicada i responsable de mobilitat dels estudis de Grau (GEAM).Actualment, és el Director del Departament de Biologia.

Per altra banda, ha duit a terme diversos projectes de cooperació universitària al desenvolupament en Bolívia i Colòmbia.

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb el professor per a fer una tutoria

Direcció de tesis

Director de tesis l'any acadèmic 2023-24 als programes de doctorat següents:

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
11228 - Tècniques i Metodologies de Camp
  • Màster Universitari de Biotecnologia Aplicada2019-20
11238 - Pràctiques Externes
11239 - Treball de Fi de Màster
  • Màster Universitari de Biotecnologia Aplicada2019-20
11614 - Gestió i Tecnologia Paisatgística
11625 - Treball de Fi de Màster
20131 - Pràctiques Integrades d'Ecologia
22132 - Treball de Fi de Grau d'Educació Primària
  • Grau d'Educació Primària2020-21
22463 - Taller de Jardineria i Paisatgisme I
22469 - Viverística

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Biologia de les plantes en condicions mediterrànies Membre
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB