Botar al contingut
Escolta

Dr. Javier Varona Gómez

Dr. Javier Varona Gómez
Catedràtic d'universitat
Ciències de la Computació i Intel·ligència Artificial
  • Despatx CTI 214primer pisAnselm Turmeda
  • Despatx 210segon pisAnselm Turmeda

Currículum

Currículum breu

Doctor Enginyer en Informàtica l'any 2001 per la Universitat Autònoma de Barcelona. Investigador pre-doctoral i postdoctoral en la Unitat de Processament d'Imatges i Intel·ligència Artificial (UPIIA) del Dept. Informàtica, i en el Centre de Visió per Computador (CVC) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Especialista en Visió per Computador i Intel·ligència Artificial, ha estat Investigador del Programa 'Ramón y Cajal' en el Departament de C. Matemàtiques i Informàtica de la Universitat de les Illes Balears (UIB) de 2005 a 2009. Professor Titular d'Universitat en el Dept. de C. Matemàtiques i Informàtica de la Universitat de les Illes Balears (UIB). Ha impartit docència en els estudis d'Enginyeria en Informàtica (Tècnica i Superior) en la UAB (1995-2003) i en la UIB (2005-actualitat). També ha impartit docència en el Grau en Eng. Informàtica en la UIB. En postgrau ha estat professor en quatre títols diferents de Màster Universitari, així com en diferents cursos de Doctorat, i ha dirigit 7 Tesis Doctorals (1 en la UAB i 6 en la UIB).

Investigador de la Unitat de Gràfics, Visió per Computador i Intel·ligència Artificial (UGIVIA) de l'àrea de coneixement de Ciències de la Computació i Intel·ligència Artificial, els seus resultats de l'activitat investigadora sumen fins a la present data un total de 28 articles en revistes amb JCR, 2 llibres (un com a editor), 7 capítols de llibre, i 2 patents espanyoles (una amb extensió PCT). Ha estat Investigador Principal de 5 projectes d'I+D+i de convocatòries competitives, de 4 Projectes del Pla Nacional d'I+D+i (de 2007 fins a 2020), i d'1 projecte del Pla Autonòmic d'I+D+i (de 2008 a 2009). Ha participat de manera ininterrompuda des de 1995 fins a l'actualitat (25 anys) en projectes d'I+D+i de convocatòries competitives internacionals (1), nacionals (14) i autonòmiques (1). Ha participat durant aquest període gran quantitat de projectes de Transferència Tecnològica amb Empreses (Volkswagen, ICAR, Casino de Barcelona) i Entitats Socials (Fundació BIT, ASPACE, ABDEM).

Com a Investigador del Programa 'Ramón y Cajal' va obtenir el Certificat de Trajectòria Investigadora Destacada de Programa d'Incentivació de la Incorporació i Intensificació de l'Activitat Investigadora (Programa I3) i té 3 sexennis de recerca concedits per la CNAI corresponents als períodes 2004-2009, 2010-2015, i 2016-2021, i un sexenni de transferència corresponent al període 2007-2018.

És avaluador de Projectes del Pla Nacional d'I+D en l'Agència Espanyola de Recerca (AEI) i de l'Agència Autonòmica d'Ajudes Universitàries i de Recerca (AGAUR). Revisor en revistes indexades com Machine Vision & Applications, Optical Engineering, Information Sciences, IET Computer Vision, Systems, Man and Cybernetics, Pattern Recognition Letters, Interacting with Computers, i en l'ACM CHI Conference on Human Factors in Computing Systems. Ha rebut com a premis a la seva trajectòria investigadora, el primer premi de recerca del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears al projecte SINA (2008), el premi d'Accessibilitat 2009 del Consell de Mallorca al projecte COL.diesi (2019), i el premi al millor Pla d'Empresa al projecte Inisle Interactive Technologies (2012).

A nivell de gestió universitària, ha estat director del Màster Universitari en Tecnologies de la Informació i Codirector del Doctorat en Informàtica. Subdirector del Departament de C. Matemàtiques i Informàtica. Subdirector del Centre d'Estudis de Postgrau de la UIB. Delegat del Rector, i Vicerector de Títols i Tecnologia.

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb el professor per a fer una tutoria

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
11750 - Metodologia d'Investigació Científica
11752 - Aprenentatge Automàtic
  • Màster Universitari en Sistemes Intel·ligents2019-20
11760 - Visió per Computador i Reconstrucció 3D
  • Màster Universitari en Sistemes Intel·ligents2020-21
21722 - Intel·ligència Artificial
21759 - Gestió de la Innovació Tecnològica
21781 - Aprenentatge Automàtic
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB