Botar al contingut

Dr. José Mariano Escalona Lorenzo

  • Despatx AX003planta baixaMateu Orfila i Rotger (Química)
  • Despatx AX001planta baixaMateu Orfila i Rotger (Química)
  • Despatx 114primer pisComplex Balear de Recerca i Desenvolupament Tecnològic

Currículum

Currículum breu

Graduat en Quimica Agricola (Universitat Autònoma de Madrid, UAM) i Doctorat en Biologia (UIB). Més de 60 articles publicats en revistes ISI. Més de 100 participacions en Congressos Internacionals i Nacionals. Avaluador Expert d'algunes revistes científiques i de l'Agència Nacional d'Avaluació i Prospectiva (ANEP).

Experiència docent: En els darrers 18 anys he realitzat la meva activitat docent al Departament de Biologia. En concret he impartit assignatures del grau de Biologia i del Grau de Agroalimentària com viticultura i enologia, fertilitat del sòl i la gestió de l'aigua. A més he participat en cursos de postgrau i programes de Màster.

Experiència professional: He realitzat de manera continuada treballs d'Assistència Tècnica en Empreses Agrícoles dedicada al sector del vi durant 8 anys.

Experiència investigadora: En els darrers 25 anys he participat en projectes d'investigació relacionats amb les respostes de les plantes a l'estrès hídric i la fisiologia de la vinya i la qualitat del raïm. Els resultats més rellevants derivats d'aquests projectes s'han recollit en nombrosos articles publicats en revistes ISI, comunicacions en congressos internacionals i nacionals, llibres o capítols de llibres, etc..

Línies d'investigació: la fisiologia vegetal, maneig de l'aigua, relacions hídriques, fisiologia de la vinya, qualitat del raïm i del vi, d'impacte del canvi climàtic a la vinya.

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb el professor per a fer una tutoria

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
11230 - Eficiència en l'Ús de l'Aigua en Plantes i Noves Tecnologies de Reg
  • Màster Universitari de Biotecnologia Aplicada2019-20
  • Màster Universitari en Biotecnologia Aplicada2020-21
22460 - Fertilitat del Sòl
22488 - Olivicultura i Eleotècnia
  • Grau d'Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural2019-20
22489 - Viticultura i Enologia
22490 - Aigua i Agronomia

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Biologia de les plantes en condicions mediterrànies Membre
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB
Escolta