Botar al contingut
Obert el termini d'admissió per canvi de seu
Del 13 de maig a les 9.30 h al 31 de maig a les 23.59 h de 2024

Dr. José Luis Mateo Hernández

Dr. José Luis Mateo Hernández
Professor permanent laboral
Dret Mercantil
  • Despatx DA116primer pisGaspar Melchor de Jovellanos

Currículum

Currículum breu

Professor Permanent Laboral (PPL). Departament de Dret Privat. Àrea de Dret Mercantil. Universitat de les Illes Balears.

Formació acadèmica

Llicenciat en Dret i Graduat Superior en Ciències Jurídiques per la Universidad Pontificia Comillas de Madrid (ICADE). Doctor en Dret per la Universitat de les Illes Balears i Professor Permanent Laboral de Dret Mercantil en aquesta universitat. Especialista en Dret de les TIC.

Càrrecs de gestió universitària

Director de la Escola d'Hotelería de les Illes Balears des del 2011 fins al 2015, Secretari de Facultat de Dret des del 2016 fins al 2018 i Subdirector i Secretari del Departament de Dret Privat des del 2018 fins al 2023.

Trajectòria docent

Des de l'any 2000, ha impartit classes inicialment en matèries relacionades amb el Dret Mercantil en el Grau de Dret, Administració i Direcció d'Empreses, i Economia, així com en la Diplomatura en Ciències Empresarials. Posteriorment, ha continuat la seva tasca docent en el Grau de Dret. També participa com a docent en programes de postgrau pròpis de la UIB en matèries relacionades amb el Dret Mercantil (Dret de Societats, Dret Concursal i Mediació), Màrqueting Digital i Tècniques Docents Universitàries. Va ser Director del Diploma Universitari en Direcció Hotelera Internacional ofert a l'Escola d'Hoteleria de les Illes Balears des del 2011 fins al 2015.

Ha rebut formació en aspectes relacionats amb la docència (plataforma Moodle, treball cooperatiu o marcadors socials, entre d'altres) i ha participat directament en projectes d'innovació i metodologia docent. A més, participa activament en la plataforma Aula Digital, prepara i actualitza materials, i implanta l'ús de xarxes socials en l'estudi del Dret. Responsable de l'Aula de formació en utilització de bases de dades electròniques Thomson Reuters Aranzadi des de 1998.

Ha impartit classes en cursos de tercer cicle relacionats amb els mitjans electrònics de pagament. Ha ensenyat a la Universitat Oberta per a Majors (UOM) així com en diversos cursos de la Universitat d'Estiu de la UIB.

Trajectòria investigadora

Especialista en temes relacionats amb el Dret aplicat a les TIC, comerç electrònic, mitjans de pagament electrònics, Dret bancari i Dret turístic. Participant en diversos projectes de recerca nacionals i europeus relacionats amb el Dret i les Tecnologies de la Informació i Comunicació (Projecte ECLIP i Projecte de la Comissió Europea sobre els nous mitjans electrònics de pagament), i implicat en l'estudi d'altres àrees del Dret Mercantil com el Dret de Societats o el Dret Concursal, participant en altres projectes de recerca (El Dret Concursal Espanyol, La lex mercatoria i el Dret Uniforme i La nova regulació sobre modificacions estructurals). Estada de recerca a la University of Miami que va culminar amb la publicació de la tesi doctoral "El dinero electrónico en Internet. Aspectos técnicos y jurídicos". A més, ha publicat articles sobre Dret de societats i comerç electrònic i ha estat ponent en diversos congressos, conferències i seminaris, especialment en l'àmbit del comerç electrònic.

Docència

Horari de tutories

Hores de tutoria del professor
Data d'inici Data de fi Dia Hora d'inici Hora de fi Lloc
11/09/2023 31/07/2024 dimecres 13.00 14.00 DA002. EDIFICI JOVELLANOS

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
20408 - Introducció al Dret Empresarial
20432 - Treball de Fi de Grau de Dret
20490 - Treball de Fi de Grau
20531 - Treball de Fi de Grau de Turisme
29929 - Contractació Turística
  • Grau de Direcció Hotelera (Centre ads. Hoteleria de les Illes Balears)2021-22, 2022-23
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB
Escolta