Botar al contingut
Escoltar
 

Dr. Antonio Bennàsar Figueras

personal.uib.cat/toni.bennasar
Dr. Antonio Bennàsar Figueras
Professor titular d'universitat
Microbiologia

Dr. Antonio Bennàsar Figueras

personal.uib.cat/toni.bennasar

Currículum

Currículum breu

Antoni Bennasar Figueras (d'ara endavant, ABF) és Doctor en Biologia per la Universitat de les Illes Balears (1995). A més de Professor i Investigador de l'Àrea de Microbiologia des de l'any 2000, ABF ha estat responsable de l'Àrea de Biotecnologia de l'empresa GridSystems (2001-03) i President Fundador de Biogenia Research (2003-05), una empresa spin-off de la UIB de base biotecnològica. L'empresa Biogenia Research va ser premiada en el VI Concurs de Projectes Empresarials (2003) i al millor projecte de Mallorca del III Concurs d'Innovació Illes Balears en la modalitat d'idees de projectes d'innovació tecnològica (2004).

A partir del desenvolupament de la seva Tesi Doctoral (1995) i fins a l'actualitat, ABF ha dedicat gran part de la seva activitat professional als àmbits de la microbiologia ambiental aplicada, seguretat i traçabilitat alimentària, l'aplicació de mètodes d'anàlisis microbiològiques; i especialment al desenvolupament d'estratègies i tècniques avançades per a la detecció, identificació i caracterització de microorganismes (Pseudomonas, Salmonella, Mycobacterium, Caulobacter). En aquest sentit, és de destacar el desenvolupament d'un mètode altament sensible per a la detecció de aflatoxinas en aliments mitjançant la tècnica de inmuno-PCR.

El contacte amb la realitat empresarial ha permès a ABF adquirir experiència en la identificació i caracterització fenotípica i molecular de microorganismes patògens; especialment d'aquells relacionats amb el control de qualitat i la seguretat alimentària. A més, les responsabilitats exercides en GridSystems i Biogenia Research, la participació com a investigador principal en dos projectes de genòmica del Pla Nacional i com a investigador en un projecte CONSOLIDER (Microgen); han permès a ABF adquirir els coneixements en bioinformática necessaris per a la seva especialització en l'assemblatge, anotació i anàlisi comparativa de genomes de microorganismes; així com per a la construcció i manteniment de bases de dades de genòmica i proteòmica.

En resum, ABF comptabilitza en l'actualitat quatre quinquennis o mèrits de docència i tres sexennis o mèrits de recerca reconeguts per la ANECA. La consolidació i continuada actualització dels diferents coneixements adquirits a través de l'experiència investigadora i de les incursions al món empresarial, constitueixen els pilars essencials sobre els quals ABF pretén sustentar una labor docent integradora, que permeti oferir una formació innovadora i amb perspectives de futur a les noves generacions de Microbiòlegs en l'àmbit de les anàlisis microbiològiques.

Docència

Horari de tutories

Hores de tutoria del professor
Data d'inici Data de fi Dia Hora d'inici Hora de fi Lloc
16/09/2019 24/06/2020 dilluns 15.00 17.00 Microbiologia, Despatx 13B, Edifici Guillem Colom - Campus UIB

Assignatures on imparteix docència. Any acadèmic 2019-20

Assignatures on el professor imparteix docència
Assignatura Pla/campus on la imparteix
23019 - Microbiologia
11080 - Pràctiques en Empresa
11078 - Tècniques d'Anàlisi Microbiològic
11079 - Treball de Fi de Màster

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Estudi on la va impartir
11078 - Tècniques d'Anàlisi Microbiològic
11079 - Treball de Fi de Màster
11080 - Pràctiques en Empresa
11081 - Pràctiques en Grup d'Investigació
  • Màster Universitari de Microbiologia Avançada 2014-15
1588 - Anàlisis Microbiològiques
21519 - Anàlisis Microbiològiques
23019 - Microbiologia

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Microbiologia Membre
Google+ UIB