Botar al contingut
Escoltar
 

Dr. Antonio Bennàsar Figueras

personal.uib.cat/toni.bennasar
Dr. Antonio Bennàsar Figueras
Professor titular d'universitat
Microbiologia
 • Despatx 13BPlanta baixaGuillem Colom i Casasnovas

  Dr. Antonio Bennàsar Figueras

  personal.uib.cat/toni.bennasar

  Currículum

  Currículum breu

  Antoni Bennasar Figueras (d'ara endavant, ABF) és Doctor en Biologia per la Universitat de les Illes Balears (1995). A més de Professor i Investigador de l'Àrea de Microbiologia des de l'any 2000, ABF ha estat responsable de l'Àrea de Biotecnologia de l'empresa GridSystems (2001-03) i President Fundador de Biogenia Research (2003-05), una empresa spin-off de la UIB de base biotecnològica. L'empresa Biogenia Research va ser premiada en el VI Concurs de Projectes Empresarials (2003) i al millor projecte de Mallorca del III Concurs d'Innovació Illes Balears en la modalitat d'idees de projectes d'innovació tecnològica (2004).

  A partir del desenvolupament de la seva Tesi Doctoral (1995) i fins a l'actualitat, ABF ha dedicat gran part de la seva activitat professional als àmbits de la microbiologia ambiental aplicada, seguretat i traçabilitat alimentària, l'aplicació de mètodes d'anàlisis microbiològiques; i especialment al desenvolupament d'estratègies i tècniques avançades per a la detecció, identificació i caracterització de microorganismes (Legionella, Pseudomonas, Salmonella, Mycobacterium, Caulobacter). En aquest sentit, és de destacar el desenvolupament d'un mètode altament sensible per a la detecció de aflatoxinas en aliments mitjançant la tècnica de inmuno-PCR.

  El contacte amb la realitat empresarial ha permès a ABF adquirir experiència en la identificació i caracterització fenotípica i molecular de microorganismes patògens; especialment d'aquells relacionats amb el control de qualitat i la seguretat alimentària. A més, les responsabilitats exercides en GridSystems i Biogenia Research, la participació com a investigador principal en dos projectes de genòmica del Pla Nacional i com a investigador en un projecte CONSOLIDER (Microgen); han permès a ABF adquirir els coneixements en bioinformática necessaris per a la seva especialització en l'assemblatge, anotació i anàlisi comparativa de genomes de microorganismes; així com per a la construcció i manteniment de bases de dades de genòmica i proteòmica.

  En resum, ABF comptabilitza en l'actualitat cinc quinquennis o mèrits de docència i quatre sexennis o mèrits de recerca reconeguts per la ANECA. La consolidació i continuada actualització dels diferents coneixements adquirits a través de l'experiència investigadora i de les incursions al món empresarial, constitueixen els pilars essencials sobre els quals ABF pretén sustentar una labor docent integradora, que permeti oferir una formació innovadora i amb perspectives de futur a les noves generacions de Microbiòlegs en l'àmbit de les anàlisis microbiològiques.

  Docència

  Horari de tutories

  Hores de tutoria del professor
  Data d'inici Data de fi Dia Hora d'inici Hora de fi Lloc
  16/09/2019 24/06/2020 dilluns 15.00 17.00 Microbiologia, Despatx 13B, Edifici Guillem Colom - Campus UIB

  Assignatures on imparteix docència. Any acadèmic 2019-20

  Assignatures on el professor imparteix docència
  Assignatura Pla/campus on la imparteix
  23019 - Microbiologia
  11080 - Pràctiques en Empresa
  11078 - Tècniques d'Anàlisi Microbiològic
  11079 - Treball de Fi de Màster

  Docència dels 5 anys anteriors

  Assignatura Estudi on la va impartir
  11078 - Tècniques d'Anàlisi Microbiològic
  11079 - Treball de Fi de Màster
  11080 - Pràctiques en Empresa
  11081 - Pràctiques en Grup d'Investigació
  • Màster Universitari de Microbiologia Avançada2014-15
  21519 - Anàlisis Microbiològiques
  23019 - Microbiologia

  Recerca

  Grups de recerca

  Grup Tipus de participació
  Microbiologia Membre
  Google+ UIB