Botar al contingut
Obert el termini de la convocatòria ordinària d'admissió general a grau
Del 3 de juny a les 9.30 h al 3 de juliol a les 21 hores

Gabriel Alomar Garau

Currículum

Currículum breu

Doctor en Geografia per la Universitat de les Illes Balears (2012). Graduat en Filosofia. Llicenciat en Geografia per la Universitat de Barcelona (1996). Posgraduat en Sistemes d'Informació Geogràfica i Cartografia Ambiental (1997). Màster en Ciències, Tècniques i Gestió Ambiental (1999). Màster en Sistemes d'Informació Geogràfica i Teledetecció (2000).

Director del Màster en Paisatge i Restauració (Universitat de les Illes Balears).

Membre del consell de direcció de l'Observatori de l'Aigua i membre del grup de recerca Climatologia, Hidrologia, Riscs Naturals i Territori (Universitat de les Illes Balears). Com a investigador s'ha centrat en l'estudi climatològic i geogràfic de les brises, l'illa de calor urbana, la climatologia històrica i els tipus de temps atmosfèric associats a la precipitació en les Balears. També s'ha centrat en l'anàlisi territorial mitjançant SIG, en els mètodes i tècniques de representació i disseny cartogràfic, i en l'estudi teòric i analític del paisatge.

Acreditat com a Professor Contractat Doctor (PCD). Des de 2007 imparteix docència en la Universitat de les Illes Balears, en distintes assignatures de grau, llicenciatura i màster: Climatologia, Climatologia de les Latituds Mitjanes, Canvi Climàtic i Desertificació, Tècniques de Disseny Cartogràfic i Cartografia Automàtica, Estudis d'Impacte Ambiental, Tecnologies de la Informació Geogràfica Aplicada a la Gestió Costanera, Coneixement del medi natural i la seva didàctica, Cartografia (http://cartografiacopyleft.blogspot.com) i Geografia del Paisatge (http://paisatge.blogspot.com).

Investigador principal del projecte d'innovació docent Experiències d'ensenyament-aprenentatge amb horts ecodidàctics en Educació Infantil.

Professor extern del Máster Universitario en Planificación, Gobernanza y Liderazgo Territorial. Escuela Internacional de Posgrado. Universidad de Granada/Universidad de Málaga/Universitat Rovira i Virgili.

President de la Comissió Permanent del Grup de Paisatge de la Asociación Española de Geografía (AGE).
Vocal de la Comissió Permanent del Grup de Climatologia de la Asociación Española de Geografía (AGE).

Membre de la Societat Arqueològica Lul·liana, la Sociedad Española de Estudios Clásicos, la Societat Catalana de Geografia (Institut d'Estudis Catalans), la Asociación Española de Climatología, la Societat d'Onomàstica i la International Alliance for Terraced Landscapes (ITLA). Entre 2007 i 2014 fou president del Col·legi Oficial de Geògrafs de les Illes Balears.

Competències clau: Paisatge, Cartografia, Urbanisme, Climatologia, SIG, Riscs Naturals, Geografia Històrica i Cultural, Toponímia, Patrimoni Cultural, Filosofia.

Docència

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
21102 - Cartografia
21108 - Climatologia
21112 - Sistemes d'Informació Geogràfica
  • Grau d'Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural2018-19
  • Grau d'Història de l'Art2018-19
  • Grau d'Història de l'Art (Pla 2009)2018-19
  • Grau de Geografia2018-19
21127 - Geografia del Paisatge
21132 - Treball de Fi de Grau de Geografia
22022 - Coneixement del Medi Natural i la seva Didàctica
22031 - Treball de Fi de Grau d'Educació Infantil

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Climatologia, hidrologia, riscs naturals i territori (CLIMARIS) Col·laborador
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB
Escolta