Botar al contingut
Escoltar
 

Dr. Pau Marimon Ribas

personal.uib.cat/p.marimon
Dr. Pau Marimon Ribas

Dr. Pau Marimon Ribas

personal.uib.cat/p.marimon

Currículum

Currículum breu

Llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona, Màster en Gestió Cultural per la Universitat Oberta de Catalunya i Doctor en Història Antiga per la Universitat de Barcelona amb la tesi Entre el Mediterráneo y el limes germánico: el río Ródano como factor de comunicación e integración econòmica, obtenint la màxima qualificació, amb un tribunal presidit per Yann Le Bohec, professor de la Université Paris-Sorbonne.

Està especialitzat en economia i administració de l'imperi romà. Ha participat en nombrosos projectes de recerca nacionals i internacionals en l'àmbit de la Història Antiga i l'Arqueologia. Ha realitzat estades de recerca en els principals centres europeus relacionats amb el seu àmbit d'estudi: Maison René Ginouves (Paris X), Université Paris-Sorbonne, Maison Méditerranéenne des Sciences de l'Homme (Aix-en-Provence), Maison de l'Orient et de la Méditerranée Jean Pouilloux (Lyon) i la Università degli Studi Roma Tre.

La seva formació com a historiador de l'Antiguitat i la docència desenvolupada durant l'etapa com a becari del programa Recerca i Docència en l'Àrea d'Història Antiga de la Universitat de Barcelona li ha permès aconseguir un bon coneixement de la literatura clàssica, a més de servir-li per a utilitzar d'una manera més eficient els instruments conceptuals i les tècniques i procediments bàsics per a dur a terme les seves recerques. Així mateix, la seva integració en el grup CEIPAC (Centre per a l'Estudi de la Interdependència Provincial en l'Antiguitat Clàssica) li ha facilitat complementar la seva formació en amforologia i en epigrafia, tant lapidària com sobre instrumentum domesticum.

Després de fer els seus primers passos en la recerca amb diversos estudis relacionats amb les Illes Balears en l'Antiguitat, ha centrat el seu àmbit d'estudi en analitzar la repercussió que va tenir la intervenció de l'Estat romà sobre l'eix Roine-Rin en l'organització del proveïment militar i fins a quin punt aquesta implicació estatal va suposar un estímul econòmic per al conjunt de les províncies gal·les i germanes. De manera més recent, s'ha de destacar el seu estudi sobre el material amfòric d'origen gal de la Colonia Ulpia Traiana (Xanten), a Alemanya, publicat a la col·lecció Instrumenta (Universitat de Barcelona).

Durant vuit anys ha participat com a membre de l'equip d'excavacions arqueològiques en el Monte Testaccio (Roma), dirigit pels professors José María Blázquez Martínez i José Remesal Rodríguez. Durant un any va ser a més el responsable de la dinamització cultural del castell de Bellver (Ajuntament de Palma). Igualment, s'ha d'assenyalar la seva participació en la redacció dels catàlegs de patrimoni dels ajuntaments de Campos i Vilafranca de Bonany i la docència duta a terme durant els últims sis anys com a responsable de l'assignatura Medi Social i Cultural: Geografia, Història, Art i Literatura, del Pla de Formació Lingüística i Cultural (FOLC). Des de l'any 2020 està acreditat com a Professor Contractat Doctor, Professor Ajudant Doctor i Professor d'Universitat Privada, per part de l'Agencia Nacional de Evaluación de la Calidad y Acreditación (ANECA) i com a Professor Ajudant Doctor, per part de l'Agència de Qualitat Universitària de les Illes Balears (AQUIB), des de l'any 2017.

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb el professor per a fer una tutoria

Assignatures on imparteix docència. Any acadèmic 2020-21

Assignatures on el professor imparteix docència
Assignatura Pla/campus on la imparteix
10750 - Investigació i Innovació Educativa

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Estudi on la va impartir
10750 - Investigació i Innovació Educativa
  • Màster Universitari de Formació del Professorat2019-20
Google+ UIB