Botar al contingut
Obert el termini de la convocatòria ordinària d'admissió general a grau
Del 3 de juny a les 9.30 h al 3 de juliol a les 21 hores

Dr. Albert Cassanyes Roig

  • Despatx AC12planta baixaRamon Llull

Currículum

Currículum breu

Professor permanent laboral de la Universitat de les Illes Balears des del 2023.

Llicenciat en Història, amb premi extraordinari, per la Universitat de les Illes Balears (2012). També cursà el màster en Formació del Professorat a la Universitat de les Illes Balears (2013) i el màster interuniversitari en Identitat Europea Medieval, especialitat en la Construcció Històrica d'Europa, coordinat per la Universitat de Lleida (2014). És doctor en Història per la Universitat de Lleida, amb premi extraordinari (2018).

La seva principal línia de recerca és la història de l'Església a la baixa edat mitjana, especialment a la Corona d'Aragó. En aquest àmbit ha estudiat els capítols catedralicis des de perspectives diverses, les organitzacions de les diòcesis medievals i el monacat a Mallorca. Una altra línia de recerca és la història de l'educació i la cultura durant l'Antic Règim. A part, ha treballat altres temes relacionats amb l'edat mitjana, com la sanitat medieval, la diplomàcia pontifícia, aspectes del lul·lisme o la pervivència de l'edat mitjana en l'actualitat.

És autor d'una trentena d'articles i d'una vintena de capítols de llibre, i ha estat autor o editor de sis llibres. També ha participat en quatre projectes de recerca competitius i és membre de dos grups de recerca. Així mateix, ha dut a terme estades de recerca a la Pontificia Università Antonianum de Roma i a la Universitat d'Oxford (Regne Unit).

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Estudis medievals (GRESMED) Membre
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB
Escolta