Botar al contingut
Escoltar
 

Adrià Alcalà Mena

personal.uib.cat/adria.alcala
Adrià Alcalà Mena
Professor associat
Ciències de la Computació i Intel·ligència Artificial
 • Despatx 131Primer pisAnselm Turmeda

  Adrià Alcalà Mena

  personal.uib.cat/adria.alcala

  Currículum

  Currículum breu

  El 2011 em vaig llicenciar en Matemàtiques per la Universitat dels Illes Balears (UIB), havent realitzat un dels cursos a la Universitat de Granada, gràcies a una beca del Sistema d'Intercanvi entre Centres Universitaris Espanyols (SICUE). El 2012 vaig realitzar el màster oficial Màster en Matemàtiques i Computació, a la Universitat de Cantàbria. Des del 2012 tinc un contracte laboral com a Personal Docent Investigador - Ajudant a la Universitat de les Illes Balears.

  Actualment estic realitzant el Doctorat de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions sota la direcció de la doctora Mercè Llabrés Segura i el doctor Ricardo Alberich Martí. La seva línia de recerca principal es centra en la bioinformàtica, més concretament en la biologia de sistemes. En particular, estudiem les xarxes d'interacció de proteïnes, per poder predir interaccions de proteïnes que encara són desconegudes i funcions noves d'aquestes proteïnes. Aquestes xarxes d'interacció de proteïnes, són una part molt important del que, probablement, serà el futur paradigma de la medicina, la medicina de sistemes.

  Durant la meva etapa d'estudiant, vaig ser vicepresident de l'Associació Nacional d'Estudiants de Matemàtiques de l'any 2009 a l'any 2011 i president d'aquesta associació l'any 2012. També el 2012 participi com a membre del comitè organitzador del Third International Conference on Symbolic Computation and Cryptography i del Third Workshop on Mathematical Cryptology, tots dos realitzats en el Centre Internacional de Trobades Matemàtics (CIEM) de Castro Urdiales, Cantàbria. El 2013 també vaig formar part del comitè organitzador en la XIV Trobada Nacional d'Estudiants de Matemàtiques (eNEM), realitzat a la Universitat de les Illes Balears.

  He assistit a diversos cursos internacionals, entre els quals destaquen el First International School on Biomolecular and Biocellular Computing realitzat a Osuna el 2011, el EACA s First International School on Computer Algebra and its Applications realitzat a Costa Adeje (Tenerife) també el 2011 i he Third Summer School in Computanional Biology realitzat a Belfast el 2014.

  Docència impartida:
  - Matemàtica Discreta, cursos 2012-13, 2013-14, 2014-15

  - Curs de preparació al Grau: Matemàtiques FC, cursos 2013-14, 2014-15

  - Matematiques III Estadística, curs 2012-13

  - Mètodes d'Àlgebra Lineal, curs 2012-13

  Docència

  Horari de tutories

  Cal concertar cita prèvia amb el professor per a fer una tutoria

  Assignatures on imparteix docència. Any acadèmic 2020-21

  Assignatures on el professor imparteix docència
  Assignatura Informació a l'estudi on l'imparteix
  20300 - Matemàtica Discreta

  Docència dels 5 anys anteriors

  Assignatura Informació a l'estudi on on la va impartir
  20300 - Matemàtica Discreta

  Recerca

  Grups de recerca

  Grup Tipus de participació
  Biologia computacional i bioinformàtica (BIOCOM) Membre
  Google+ UIB