Botar al contingut
Escoltar
 

Dra. Maria Magdalena Jaume Adrover

personal.uib.cat/magdalena.jaume
Dra. Maria Magdalena Jaume Adrover
Professora contractada doctora interina
Didàctica de l'Expressió Plàstica

Dra. Maria Magdalena Jaume Adrover

personal.uib.cat/magdalena.jaume

Currículum

Currículum breu

Llicenciada en Belles arts i Doctora en Teoria i Història per la Universitat de Barcelona. És professora d'Educació Artística i Estètica, i Projectes Artístics a la Universitat de les Illes Balears. Ha realitzat la tesi doctoral sobre el procés de treball del pintor Henri Matisse amb valoració cum laude. És membre del Grup de Recerca en Art i Educació (GRAiE) de la UIB i col·laboradora en el Grup de Recerca en Patrimoni Cultural i Artístic del Departament d'Història de l'Art de la UIB.

Realitza projectes d'investigació en art modern i contemporani, com a instrument pedagògic, i projectes d'innovació docent i noves metodologies, en col·laboració amb centres educatius i culturals. Co-dirigeix els Quaderns de Didàctica Artística de la Universitat de les Illes Balears i coordina activitats de projecció cultural en l'Associació d'Idees, Centre d'Investigacions Estètiques, de Barcelona.

Ponent en congressos internacionals i nacionals, autora d'articles d'investigació en revistes especialitzades i co-autora dels llibres, Miguel Fisac, arquitectura a Mallorca (2007), Le Corbusier a Mallorca 1932 (2009) i Joan Mas. Montuïri, vila republicana. Escrits 1930-1936 (2016). Ha realitzat el treball de recerca documental de l'exposició i del catàleg, Josep Lluís Sert i Joan Miró, La construcció d'una amistat (2006) i del llibre Aurora Picornell, Escrits 1931-1936 (2013).

Comissària en exposicions sobre art i arquitectura, destacant la dedicada al Viatge de Le Corbusier a Mallorca, organitzada conjuntament amb la Fondation Le Corbusier de París; i col·laboradora en projectes d'arquitectura premiats i construïts. Ha treballat per a la revista Quaderns d'Arquitectura i Urbanisme, del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya i per a l'Editorial Scalae de Barcelona.

Docència

Assignatures on imparteix docència. Any acadèmic 2019-20

Assignatures on el professor imparteix docència
Assignatura Pla/campus on la imparteix
22013 - Educació Artística i Estètica. Fonaments de l'Art Plàstic i Visual
22029 - Projectes Artístics en la Primera Infància

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Estudi on la va impartir
22013 - Educació Artística i Estètica. Fonaments de l'Art Plàstic i Visual
22024 - Pràcticum I (0-3)
  • Grau d'Educació Infantil 2018-19
22029 - Projectes Artístics en la Primera Infància
22030 - Pràcticum II (3-6)
  • Grau d'Educació Infantil 2018-19
22031 - Treball de Fi de Grau d'Educació Infantil
Google+ UIB