Botar al contingut
Escoltar
 

Dra. Maria Magdalena Jaume Adrover

personal.uib.cat/magdalena.jaume
Dra. Maria Magdalena Jaume Adrover
Professora contractada doctora interina
Didàctica de l'Expressió Plàstica
 • Despatx C-101Primer pisGuillem Cifre de Colonya

  Dra. Maria Magdalena Jaume Adrover

  personal.uib.cat/magdalena.jaume

  Currículum

  Currículum breu

  Llicenciada en Belles arts i Doctora en Teoria i Història per la Universitat de Barcelona. És professora d'Educació Artística i Estètica, i Projectes Artístics a la Universitat de les Illes Balears. Ha realitzat la tesi doctoral sobre el procés de treball del pintor Henri Matisse amb valoració cum laude. És membre del Grup de Recerca en Art i Educació (GRAiE) de la UIB i col·laboradora en el Grup de Recerca en Patrimoni Cultural i Artístic del Departament d'Història de l'Art de la UIB.

  Realitza projectes d'investigació en art modern i contemporani, com a instrument pedagògic, i projectes d'innovació docent i noves metodologies, en col·laboració amb centres educatius i culturals. Co-dirigeix els Quaderns de Didàctica Artística de la Universitat de les Illes Balears i coordina activitats de projecció cultural en l'Associació d'Idees, Centre d'Investigacions Estètiques, de Barcelona.

  Ponent en congressos internacionals i nacionals, autora d'articles d'investigació en revistes especialitzades i co-autora dels llibres, Miguel Fisac, arquitectura a Mallorca (2007), Le Corbusier a Mallorca 1932 (2009) i Joan Mas. Montuïri, vila republicana. Escrits 1930-1936 (2016). Ha realitzat el treball de recerca documental de l'exposició i del catàleg, Josep Lluís Sert i Joan Miró, La construcció d'una amistat (2006) i del llibre Aurora Picornell, Escrits 1931-1936 (2013).

  Comissària en exposicions sobre art i arquitectura, destacant la dedicada al Viatge de Le Corbusier a Mallorca, organitzada conjuntament amb la Fondation Le Corbusier de París; i col·laboradora en projectes d'arquitectura premiats i construïts. Ha treballat per a la revista Quaderns d'Arquitectura i Urbanisme, del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya i per a l'Editorial Scalae de Barcelona.

  Docència

  Horari de tutories

  Cal concertar cita prèvia amb la professora per a fer una tutoria

  Assignatures on imparteix docència. Any acadèmic 2019-20

  Assignatures on el professor imparteix docència
  Assignatura Pla/campus on la imparteix
  22013 - Educació Artística i Estètica. Fonaments de l'Art Plàstic i Visual
  22024 - Pràcticum I (0-3)
  22030 - Pràcticum II (3-6)
  22126 - Pràctiques I d'Educació Primària
  22029 - Projectes Artístics en la Primera Infància

  Docència dels 5 anys anteriors

  Assignatura Estudi on la va impartir
  22013 - Educació Artística i Estètica. Fonaments de l'Art Plàstic i Visual
  22029 - Projectes Artístics en la Primera Infància
  22031 - Treball de Fi de Grau d'Educació Infantil
  Google+ UIB