Botar al contingut
Obert el termini d'admissió per canvi de seu
Del 13 de maig a les 9.30 h al 31 de maig a les 23.59 h de 2024

Dr. Llorenç Picornell Gelabert

  • Despatx AC09planta baixaRamon Llull

Currículum

Currículum breu

Som llicenciat en història (2006) i doctor en aqueologia prehistòrica (2012) per la Universitat de Barcelona. En el marc d'una beca FPU vaig desenvoluopar la meva tesina (DEA) sobre etnoarqueologia del combustible entre els fang de Guinea Equatorial, fruit d'una estada de treball de camp de 9 mesos en aquest país de l'Àfrica central. Posteriorment vaig desenvolupar la meva tesi doctoral sobre gestió del combustible i dinàmica del paisatge vegetal a la prehistòria de les Illes Balears a partir d'estudis antracològics (anàlisi de restes arqueològiques de fusta i de carbó vegetal) en diversos jaciments de Mallorca i Menorca. Durant el període de formació doctoral vaig realitzar diverses estades de recerca a l'estranger (Université de Montpellier, França; University of Liverpool, Regne Unit; Columbia University, Nova York, Estats Units).

Acabada la meva etapa postdoctoral he desenvolupat un seguit de contractes postdoctorals (obtinguts en convocatòries en concurrència competitiva en institucions estatals, estrangeres i europees) a diversos grups de recerca tant de l'estat espanyol (ArqueoUIB) com estrangers (UMR7209 del Muséum National d'Histoire Naturelle-CNRS-Sorbonne Universités de París i el Department of Archaeogy de la University of Nottingham). En aquest període he continuat desenvolupant aquestes linies de recerca en etnoarqueologia del combustible (a Guinea Equatorial i Ghana) i antracologia prehistòrica en diversos indrets del Mediterrani, especialment en contextos prehistòrics insulars (Balears, Sicilia, Còrcega, Creta). Així mateix, he treballat en el desenvoluopament de noves tècniques analítiques aplicades a carbons arqueològics, principalment en el desenvolupament de l'ecoanatomia quantitativa, la dendro-antracologia i l'antraco-tipologia. Actualment som investigador Ramón y Cajal al grup de recera ArqueoUIB del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la Universitat de les Illes Balears.

Docència

Horari de tutories

Hores de tutoria del professor
Data d'inici Data de fi Dia Hora d'inici Hora de fi Lloc
21/11/2023 07/07/2024 dimecres 13.00 14.00 AC09 / Ramon Llull

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
11233 - Tècniques per a la Gestió de la Biodiversitat i els Espais Naturals
20201 - Introducció a les Comunitats Prehistòriques
20210 - Prehistòria II
20224 - Arqueologia Prehistòrica
20229 - Treball de Fi de Grau d'Història
20230 - Prehistòria de les Illes Balears
20241 - Etnoarqueologia
20248 - Pràctiques Externes d'Història

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
ArqueoUIB Membre
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB
Escolta